International

Discutii IMPORTANTE intre Barack Obama si Vladimir Putin. Ce au decis acestia

Publicat: 07 iul. 2016
Barack Obama si Vladimir Putin au discutat ieri despre razboiul din Siria si implicarea Moscovei in criza din Ucraina, in cadrul unei convorbiri telefonice intre cei doi lideri de stat, relateaza agentia de stiri Dpa, care citeaza administratiile prezidentiale de la Washington si Moscova. Presedintele Vladimir Putin a cerut omologului sau american sa traga o linie clara intre gruparile rebele siriene moderate si cele extremiste, a anuntat Kremlinul.
La randul sau, Obama a cerut liderul rus sa puna mai mult presiune pe regimului sirian, un aliat al Moscovei, pentru ca acesta sa respecte un acord de incetare a ostilitatilor, a comunicat Casa Alba. Situatia din Ucraina a fost un alt subiect major al discutiei intre cei doi, Obama cerandu-i liderului de la Kremlin sa opreasca „semnificativa intensificare” a luptelor din estul Ucrainei si sa se conformeze prevederilor Acordului de la Minsk, a precizat Casa Alba.
Obama urmeaza sa participe la summitul NATO, care va avea loc la Varsovia, in perioada 8-9 iulie, unde se va discuta despre rolul Rusiei in criza din Ucraina, precum si despre modalitatile de intarire a flancului estic al Aliantei Nord-Atlantice.


loading...

Adauga un comentariu