Eveniment-Social

Discutii la Casa Patrata. Primarii din Regiunea de Nord- Est s-au intalnit cu sefii Agentiei Nationale de Cadastru

Publicat: 17 mai 2019
1

Primarii din mai multe localitati ale regiunii de Nord- Est au fost convocati ieri, la Casa Patrata, la o intalnire cu reprezentantii centrali ai Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI). In urma intalnirii de ieri, conducerea ANCPI reprezentata de catre presedintele Radu Codrut Stefanescu si director adjunct Mircea Viorel Popa, a adus la cunostinta primarilor din judetele Iasi, Neamt, Bacau si a prefecturilor acestor judete, modificarile aduse Legii cadastrului 7/1996, cat si pornirea unei noi surse de finantare ( Finantarea V-n.r.) privind inregistrarea sistematica a imobilelor in sistemul integrat de cadastru si carte funciara.

Vezi si: Oficiul de Cadastru a demarat un nou proiect legat de traseul conductei Iasi – Ungheni

"Printre modificarile importante ce au fost aduse in discutie amintim marirea pretului per imobil inregistrat cu valoarea TVA-ului, de posibilitatea inscrierii in mod gratuit prin Programul National de Cadastru si Carte Funciara si a imobilelor din intravilan si introducerea posibilitatii de cofinantare din bugetele primariilor a lucrarilor de cadastru general. Aceste modificari au fost introduse pentru atragerea si motivarea prestatorilor de a accelera procesul de inregistrare sistematica. O alta modificare importanta adusa Legii 7/1996 este aceea privind posibilitatea intabularii definitive a dreptului de proprietate privata a UAT-urilor doar in baza hotarârilor de Consiliu Local, respectiv Consiliu Judetean, modificare ce vine in sprijinul autoritatilor publice centrale si locale", au aratat cei prezenti la intalnire.

Totodata, conducerea ANCPI a asigurat primariile de tot sprijinul necesar în vederea unei bune colaborari pentru rezolvarea tuturor problemelor cu care se confrunta autoritatile publice centrale si locale in derularea Programului National de Cadastru si Carte Funciara.
 

 

Comentarii
  • Participă și primarul din Miroslava Dan Niță,cu mâna lui dreaptă Cornel Cusutură? De ce? Să vă predea lecții de furat terenuri, de la oameni!!

  • Dar cum s-au furat preluat terenuri , pamint, de la oameni , de la stat ,,,, Au ,, umblat” la mostenitori , care are , //??/???/ care n-are , ,,,,, sant ai nostrii , sunt ai mei , Si STATUL veghea in acest timp , ca puii lor sa eclozeze si sa urmeze directia

Adauga un comentariu