News Flash:

Disensiuni intre magistratii care au judecat dosarul Tomulesei

18 Iunie 2010
2124 Vizualizari | 4 Comentarii
Liviu Tomulesei
Liviu Tomulesei, fost director general la societatea comerciala Lucrari Drumuri si Poduri SA din Iasi, al carei capital social este controlat in totalitate de Consiliul Judetean Iasi, a avut castig de cauza in privinta reincadrarii pe postul de director general adjunct la firma mentionata, decizie data cu jumatate de gura de catre instanta de judecata. Practic, Tomulesei urmeaza a fi reintegrat pe un post care nu exista si pe care Adunarea Generala a Actionarilor a unitatii a decis sa-l desfiinteze. Este cu atat mai ciudata aceasta decizie a instantei, cu cat chiar unul dintre cei doi asistenti judiciari la acest proces a avut o opinie separata fata de completul de judecata. Facem precizarea ca sentinta instantei de judecata poate fi atacata de firma ieseana.

Opinie separata a judecatorului

Practic, instanta de judecata, prin sentinta emisa, anuleaza continutul unei hotarari a Adunarii Generale a Actionarilor de la LDP SA Iasi, care a decis modificarea organigramei, desfiintand postul de director general adjunct, detinut de Liviu Tomulesei, si trecerea acestuia pe functia de director tehnic. Fara a prezenta in amanunt continutul sentintei data de Judecatoria Iasi si fara a contesta in vreun fel decizia completului de judecata, trebuie subliniata opinia separata a asistentului judiciar Nina Lunguleac. Rolul asistentului judiciar intr-un proces civil este de a acorda consultanta judecatorilor care formeaza completul, fiind magistrat cu experienta in domeniul respectiv, instanta nefiind obligata sa se supuna pozitiei acestuia. Practic, judecatorul Lunguleac si-a motivat opinia separata prin faptul ca directorul Tomulesei a contestat actul aditional la contractul individual de munca prin care era trecut pe postul de director tehnic. Aceasta contestatie ar trebui respinsa, avand in vedere ca actul aditional in cauza are la baza decizia AGA de a modifica organigrama unitatii, decizie ce a devenit lege dupa termenul legal stabilit de Legea societatilor comerciale. Mai simplu: Tomulesei ar fi trebuit sa conteste decizia AGA in termen de 15 zile de la publicarea hotararii in Monitorul Oficial, daca ar fi fost actionar al SC LDP SA Iasi. Cum cel care detine suta la suta capitalul social al firmei iesene este Consiliul Judetean Iasi, Liviu Tomulesei nu avea nici un drept la o asemenea contestatie, ce poate fi facuta doar de catre actionarii firmei.

Motivul scandalului

Instanta de judecata a respins cererea fostului director de la LDP SA de a primi daune morale de 100 mii lei. Dar adevaratul motiv al acestui scandal de la firma Consiliului Judetean Iasi se pare ca il reprezinta nevoia de a satisface interesele obscure ale unor persoane interesate de preluarea activitatii firmei. De curand, conducerea CJ Iasi a anuntat ca va face un audit al firmei, angajand un auditor extern. Este foarte posibil, asa cum rezulta din afirmatiile unor angajati ai LDP SA, sa fie evidentiate nu numai scandalurile privind activitatea economica coordonata de Tomulesei cand era director general pentru care se afla in derulare anchete penale, ci si alte aspecte noi. Este de asteptat ca in urma auditului sa apara alte golanii comise cu banii publici la firma ieseana, fiind vorba, foarte posibil, nu numai de deturnari de fonduri, ci si de delapidari si plati pentru lucrari fictive. Ar trebui urmarit si modul prin care au fost puse sub gaj bunurile firmei catre banci comerciale, in vederea angajarii unor credite bancare, precum si felul in care au fost folosite aceste fonduri. In jurul LDP SA Iasi se invart afaceristi de duzina care sunt cercetati penal in diverse dosare pentru lucrari fictive incasate de la alte administratii judetene din tara.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (4)

nicu  | #111226
Verificati contractele facute intre LDP si d-l C.J. NECHIFOR care au cam dat pe spate LDP-ul. Si multe alte magarii facute de D-NA GALCA care a reusit in timp record sa falimenteze aceasta unitate (CRED CA ARE SPECIALIZARE IN ASA CEVA)
Todiraş Florin  | #111229
Domnule Pavelescu şi Sorin, ce fel de reporter specializat pe justiţie mai eşti şi tu, când publici informaţii eronate şi neverificate, făcând o confuzie grosolană între un magistrat-judecâtor şi un asistent judiciar cum este de fapt mme Lunguleac Nina? Mare reporte (nu jurnalist cum ţi-ar plăcea să ţi se spună) să ştii şi tu că magistratul e miezul din dodoaşcă şi că asta e cel care dă hotărârea judecătorească, o motivează şi şi-o asumă! Asistenţii judiciari în litigiile de muncă sunt un fel de căţei care se puneau pe vremuri la luneta de la maşini şi când se punea autoturismul în mişcare dădeau din cap!!!!! Nu spun că eşti incompetent, dar mai informează-te, reportere!
Giculae  | #111234
Are dreptate Florin! Rectifică, bre şi numele la articol, cât nu se prind juzii! Zii dacă vrei "Disensiuni între membrii completului de judecată" nu între magistraţi, că Lunguleac, chiar dacă ea vrea şi chiar se pretinde, nu prea este judecător! A uitat de unde a plecat şi-şi dă nişte aere! Sau poate, tu reportere, ai înaintat-o în grad...
fraier  | #116132
"stimabila"GALCA A DUS LDP IN FALIMENT,SEMNEAA BILETE LA ORDIN FARA ACOPERIRE TEPUIND ASTFEL MULTI FURNIZORI.NISTE EXCROCI SI EA SI CONTABILUL SEF AL LDP.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2827 (s) | 24 queries | Mysql time :0.137586 (s)