Software & Hardware

Dispare SMS-ul! Cu ce vrea Google sa-l inlocuiasca in curand

Publicat: 24 feb. 2016

Aparut in 1984, mesajul text numit SMS are zilele numarate.

In acest moment exista 4 miliarde de utilizatori care trimit SMS-uri. Serviciul de mesagerie cu o vechime de 32 de ani este insa aproape de a fi desfiintat de catre Google, cei care vor sa creeze un nou serviciu de mesaje care sa devina rival pentru WhatsApp si iMessage.

Numit RCS (Rich Communications Services), serviciul este creat in colaborare cu mai multi operatori globali pentru a oferi serviciul cu care pot fi trimise mesaje, imagini, video si care chiar poate arata cand a fost citit.

In era moderna, SMS-ul nu mai este echipat sa faca fata pozelor, clipurilor si Gif-urilor trimise in fiecare zi pe alte platforme, scriu cei de la Huffington Post.

Cei de la Apple au facut rapid tranzitia la iMessage, un serviciu de mesagerie care inlocuieste automat SMS-ul daca iPhone-ul utilizatorului stie ca trimite mesajul catre alt device Apple. Utilizatorii de Android nu sunt la fel de norocosi, bazandu-se in continuare pe SMS si aplicatii third-party precum WhatsApp, Facebook Messenger sau Telegram.

Cand va trece telefonul la noul serviciu iar SMS-ul va deveni istorie? Nu exista o data de lansare oficiala, insa cei de la Google lucreaza intens cu toate departamentele astfel ca ar putea ajunge pe telefoanele tuturor in urmatoarele 18 luni.loading...

Adauga un comentariu