Eveniment-Social

Disparitie misterioasa! A ramas fara stapan pentru ca nimeni nu-l mai vrea – FOTO

Publicat: 08 feb. 2015

@ Uitata de sefii de la Primarie si Drumuri Nationale, legatura dintre doua drumuri nationale a ajuns o ruina @ Nimeni nu vrea sa o repare si s-a ajuns sa nu se mai stie cui apartine

Una din cele mai importante legaturi rutiere, care leaga DN 24 de DN 28, a ajuns de ani de zile intr-o stare jalnica. Implicarea autoritatilor in rezolvarea problemei locatarilor din zona a fost anuntata in urma cu cativa ani, cand strada Trei Fantani, cunoscuta si ca Drumul Hotilor, a fost introdusa in planul de realizare a soselei de centura a municipiului. Intre timp, drumul a ajuns al nimanui, fiind pasat intre primarie si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale. In timp ce primaria incearca sa scape de acest drum, cei de la CNADR au ingropat documentatia intr-un sertar la minister.

Oficialii Directiei Regionale a CNADNR invoca faptul ca drumul este deocamdata ramas in grija primariei, acesta urmand a fi ultimul tronson al soselei de centura. Dupa cum spun sefii DRDP insa, primele lucrari ar putea fi bugetate pentru a fi realizate odata cu lucrarile la Autostrada Iasi – Targu Mures, unde lucrarile ar trebui sa inceapa anul viitor. „S-a inaintat un protocol de predare primire a drumului, de la primarie la CNADR, dar nu tine de noi aprobarea lui, ci de Bucuresti. Protocolul de primire a drumului Trei Fantani va fi aprobat in momentul in care vor fi alocate fonduri. Acest drum va intra in a patra etapa a lucrarilor, ultima, si va fi parte din varianta de trafic greu. Deocamdata el ramane la primarie. Pana la aprobarea variantei finale a Masterplanului de Transport, suntem in asteptare”, a declarat Ovidiu Laicu, seful DRDP Iasi.

Calvarul continua pana se aproba Masterplanul de Transport

Nici reprezentantii primariei nu au un termen clar cu privire la momentul si modalitatea in care se va interveni pe Drumul Hotilor. Singurele promisiuni sunt ca se va urmari intretinerea drumului, pana la marea finantare promisa la Soseaua de Centura, aceasta nefiind deocamdata inclusa in Masterplanul de Transport. „Acest drum ar urma sa fie refacut in anii urmatori, el fiind inclus in proiectul soselei de centura, ca tronson al variantei de trafic greu. Am demarat un proces de predare a lui catre CNADR. Protocolul de predare va intra in vigoare si se vor aloca fonduri de la nivel central, motiv pentru care noi nu putem interveni cu lucrari complexe. Vor fi prinse anul acesta finantari pentru intretinere, investitiile urmand sa se faca, asa cum am spus, odata cu realizarea centurii, varianta de trafic greu”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.

Adauga un comentariu