Actualitate

Disperare in randul dezvoltatorilor imobiliari! Proiect gigant, respins in Comisia de Urbanism. Fiul unui cunoscut patron a intervenit personal

Publicat: 14 mai 2018
1

@ Membrii Comisiei de Urbanism au analizat mai multe proiecte imobiliare @ Multe dintre acestea au fost respinse @ Blocul cu 15 etaje din zona Pacurari nu a fost avizat de consilierii locali @ Prezentarea planului a fost facuta de fiul unui cunoscut patron din domeniul constructiilor @ Nu a primit aviz favorabil nici fosta sotie a constructorului Cornel Branza

Tot mai multe proiecte imobiliare sunt respinse in Comisia de Urbanism din cauza planselor incorecte sau a lipsei locurilor de parcare. La sedinta de ieri, consilierii locali au analizat o serie de proiecte privind construirea de locuinte colective sau spatii de birouri.

In acest context, a fost discutata solicitarea societatii Dazz Group SRL, controlata de catre Calin Alexandru Marian, fiul patronului de la firma de constructii Constructii Unu SA. Acesta intentioneaza sa ridice o cladire cu 15 etaje in zona Moara de Foc – strada Pacurari, in apropierea Pasajului Octav Bancila.

Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), Marian doreste edificarea unui ansamblu compus din birouri, locuinte, spatii comerciale, spatii prestari servicii. Numai ca alesii locali nu au fost de acord cu acest proiect, respingandu-l si in alta sedinta a Comisiei de Urbanism.

De aceasta data, Calin Marian a venit personal pentru a prezenta proiectul. Alesii locali au specificat faptul ca viitoarea cladire are un regim de inaltime prea mare si ca nu s-a luat in considerare alta constructie aflata in perimetrul proiectului propus. Afaceristul s-a aratat destul de afectat de raspunsul oferit de Comisie. "Ne trebuie un raspuns argumentat…", a spus patronul Dazz Group SRL.

Criticile Comisiei au continuat cand s-a adus in discutie circulatia din zona. Acestia au spus ca in plansa nu sunt mentionate intrarile si iesirile pentru autoturisme. Cel mai probabil, in functie de corectiile arhitectilor angajati de Marian, proiectul va fi repus pe masa consilierilor locali.   

Afacerea de milioane de euro

Dazz Group SRL are ca obiect de activitate "comert cu ridicata de piese si accesorii pentru autovehicule". In 2016, cifra de afaceri a fost de 14 milioane lei, adica peste 3 milioane de euro, profit 886 mii lei, datorii de 13 milioane lei, cu un numar de 30 de angajati. In firma, pe langa Calin Marian, asociat apare si Madalina Ramona Marian.

"Dazz Group este cel mai mare distribuitor de statii radio, antene si accesorii CB (Citizen Band) din Romania, precum si distribuitor al unei game variate de accesorii si gadget-uri auto: DVD-uri cu Android, sisteme de navigatie GPS, car-kit-uri bluetooth, sisteme video si de supraveghere auto high-tech, alarme auto, senzori de parcare, statii radio si accesorii VHF/UHF/PMR/DUAL BAND, detectoare radar, multimedia auto, repetoare GSM, sisteme antilaser, tablete PC, senzori de presiune si temperatura pentru pneuri etc.", se arata in prezentarea firmei.

Respins din cauza autocarelor

Alt proiect respins in Comisie apartine Gabrielei Branza, fosta sotie a afaceristului Cornel Branza. Aceasta doreste sa schimbe destinatia unei cladiri de pe strada Atelierului nr.1, amplasamentul fiind foarte aproape de Calea Chisinaului. Branza doreste ca fostul sediu al fimei de constructii Ted Construct sa fie transformat in hostele si birouri.

Mai multi membri ai comisiei ar fi fost de acord ca acolo sa se faca schimbarea de destinatie mai ales ca este suficient Spatiu dar avand in vedere ca PNL este impotriva dezvoltarii orasului acest lucru nu s-a putut aviza. Acest lucru s-a intamplat la mai multe proiecte unde Marius Bodea vrea cu orice pret sa blocheze proiectele orasului prin aceste comisii prin sistemul de votare dand vina ulterior pe primarul Chirica. Este un lucru cunoscut aceasta ignoranta, ipocrizie  si demagogie a partidului national liberal fata de ieseni

Initial, solicitarea a fost respinsa din cauza locurilor de parcare. La sedinta de ieri, s-a specificat faptul ca prezenta unui autocar in zona ar incurca circulatia.

In ceea ce priveste proiectele aprobate, alesii locali au fost de acord cu initiativa lui Constantin Gabriel Ionescu si Mihail Valentin Ionescu. Acestia vor sa construiasca in Bucium un ansamblu de 9 locuinte colective. Membrii Comisiei au dat cu modificari privind regimul de inaltime. Acesta a fost redus la 10 metri. Acesti avor putea construi doar D+P+1+M.

Nu in ultimul rand, un proiect important a fost respins in zona Bucium, in spatele hotelului Pleiada. Tehno Star SRL a solicitat avizarea unui ansamblu de locuinte colective pe o suprafata de aproape un hectar. Proiectul a fost respins dupa ce mai multi consilieri s-au abtinut de la vot, deoarece zona nu ar beneficia de o cale de acces.

Comentarii
  • N-ar trebui aprobate noi proiecte imobiliare pana ce la nivelul Iasului va exista un plan al managementului circulatiei rutiere , astfel incat sa fie prevenite blocajele in traficul auto si asigurate locuri de parcare in toate zonele orasului.
    Deasemenea , pentru Primarie si Consiliul Judetean urgenta zero ar trebui sa fie construirea unei sosele de centura ( ocolitoare) pentru Iasi si celelalte localitati urbane din judet , astfel incat traficul greu si de tranzit sa nu mai traverseze cartiere dens locuite.

  • În zona rondu vechi din Nicolina niște imbecili țin blocată banda 1 din luna ianuarie.
    La început au spus că vor rezolva problema în 2 -3 săptămîni, au trecut 5 luni, pentru acest dispreț față de cetăteni CHIRICA va pierde primăria.

  • In Iasi prioritatea ar fi spatiile verzi, parcurile, strazile fara gropi, parcuri de joaca, cladirile cu regim mic de inaltime si numai daca nu aglomereaza zona. Unde dracu sa aglomerezi un bloc printre alte blocuri. Vezi Nicolina in spatele fabricii de lemn, Billa Gara in spatele blocurilor cu 4 etaje. E pur si simplu bataie de joc de acei cetateni. Am inteles ca e domeniu privat, castigate numei noi stim cu ce interventii prin instante, dar sa faci blocuri printre blocuri e strigator la cer. Acum se taraganeaza deoarece nu e impacat primarul cu restul si ca vin alegerile, dar pana acum atati ani ce au pazit. In Copou zona linistita se ridica blocuri dupa blocuri. S-a dus cu linistea, s-a dus cu traficul. Va fi dezastru si nici ca vor sa se opreasca. La asta nu se opun?

  • Cat timp suprafata verde in arie (adica un numar) ce este distrusa pentru a construi imobilul nu este refacuta, proiectul nu trebuie aprobat.

  • Nu stiu care e rețeta minune a altor aspiranți la dezvoltarea, chipurile, a Iașului, dar de fapt e a buzunarului propriu, care, pe lângă faptul ca au toate proiectele aprobate, mai primesc și terenuri gratis de la primărie, începând din periferie pana în centru, terenuri care, vândute la licitatie, ar valora sute de mii de euro.

Adauga un comentariu