Local

Disperare la Hadambu! Din cauza unei tigari, o familie a trecut pe langa o drama

Publicat: 21 oct. 2013
1

@ Un incendiu a izbucnit din cauza unei tigari aruncate la intamplare @ Proprietarul locuintei a ajuns la spital

Flacari inalte de cativa metri au cuprins, in noaptea de duminica spre luni, curtea unei familii din Hadambu. Au ars 30 de tone de furaje, iar in sat s-a produs panica, pentru ca flacarile riscau sa cuprinda atat locuinta familiei, cat si scoala din sat, situata la nici 30 de metri distanta de locul incendiului. Localnicii au sarit rapid in ajutor, insa focul se extindea cu repeziciune.

„Nu stim de la ce anume a luat foc, numai Dumnezeu stie. O fi dat cineva foc, cine stie, arde doar fan. Ne-am mobilizat cu totii si am sarit cu galeti, dar flacarile sunt prea mari”, a spus un vecin. „Probabil o tigara aruncata la intamplare! S-a dus munca lui din toata vara. Avea fan, strujeni, de toate si acum a ramas fara nimic. Am observat flacarile si am venit aici, ardea tare, prea tare ca sa putem ajuta. Bine ca nu a ajuns la scoala, norocul a fost ca nu batea vantul”, a adaugat un localnic. Proprietarul locuintei a fost trezit din somn de tipetele sotiei sale.

„A luat foc deodata, nu stim cum, ca nimeni de la noi nu fumeaza. S-a dus munca mea, nici nu mai am cu ce sa hranesc animalele. M-a trezit sotia, tipa ca arde si am sarit. Teama mare a fost sa nu ajunga la casa si la scoala”, a declarat Constantin Leonte, proprietarul locuintei.

Barbatul, in varsta de 52 de ani, a suferit un atac de panica si a lesinat. Medicii din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta au aflat ca acesta are afectiuni cardiace si au decis sa il transporte la spital. „În data de 20.10.2013, ora 21:55, Detasamentul 2 de Pompieri Iasi, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Mogosesti, a intervenit în satul Hadambu, comuna Mogosesti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. Au ars aproximativ 30 tone furaje si 20 ml gard din lemn. Cauza probabila a incendiului a fost fumatul în locuri neamenajate corespunzator”, a declarat lt. Elena Covalschi, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Click aici pentru a vedea imagini.

Adauga un comentariu