News Flash:

Disperarea lui Vlasov

24 Octombrie 2005
1370 Vizualizari | 0 Comentarii
•Trecerea Registrului Comertului la Tribunalul Iasi a fost facuta cu greutate deoarece avocatul Mihai Vlasov avea de dat sume de bani colosale catre Registru, la sfarsitul anului 2002 •Registrul plecat de la Camera de Comert avea un patrimoniu national de 893 milioane lei (89, mii lei noi) •Batalia crancena a lui Vlasov se da, dupa trei ani, pe un patrimoniu imens, de 208 miliarde lei (20,8 milioane lei noi) la sfarsitul anului trecut, patrimoniu strans exclusiv de Registrul Comertului

In bilantul contabil al anului 2002, facut de Registrul Comertului, apare ca suma restanta de plata din partea Camera de Comert a Romaniei suma de 19,45 miliarde lei (1,94 milioane lei noi), la valoarea din 2002, suma de bani pe care Camerele de Comert le-au incasat in mod necinstit, timp de patru luni de la trecerea Registrului Comertului la Tribunale. Registrul plecat de la Camera de Comert avea un patrimoniu pe plan national de 893 milioane lei (89, mii lei noi). Batalia crancena a lui Vlasov se da, dupa trei ani, pe un patrimoniu imens, de 208 miliarde lei (20,8 milioane lei noi) la sfarsitul anului trecut, patrimoniu strans exclusiv de Registrul Comertului. Sumele de bani provenite din taxele lunii octombrie, noiembrie si decembrie 2001, precum si din luna ianuarie 2002, au ramas la Camera de Comert, desi aceste sume de bani erau, conform legii, ale Registrului Comertului. Reamintim ca razboiul pentru dezlipirea Registrului Comertului de Camera de Comert a inceput in anul 2002, la Iasi. Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert Iasi (CCI), a pierdut batalia cu Gina Sindila, care a fost sustinuta de intreg personalul. Avocatul Vlasov a renuntat greu la ideea pierderii Registrului, pe motiv ca acesta este o sursa importanta de venit, moment dupa care membrii cotizanti au inceput sa il paraseasca. Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Iasi a reusit abia in luna martie 2004 sa obtina, cu ajutorul executorului judecatoresc, arhiva de la Camera lui Vlasov. Exista unele informatii conform carora personalul Registrului a primit nenumarate telefoane de amenintare, de la persoane suspecte, fiind amenintate ca, daca nu revin la Camera, familiile acestora vor avea de suferit.

Statut batjocoritor

In acest moment, Registrul Comertului este obligat sa plateasca statului o mare suma de bani din taxele pe care le percepe. Statutul Camerei de Comert si Industrie in permite presedintelui sa faca ce vrea cu banii, in timp ce Registrul este institutie publica si trebuie sa respecte legea. Statutul Camerei de Comert, organizatie neguvernamentala, face ca sumele de bani pe care Camera nu poate sa le cheltuie intr-un an de zile sa poata fi reportate pentru anul viitor, conform articolului 47 din statut, in timp ce sumele de bani ramase de la Registru se varsa la bugetul de stat. Statutul de rasul curcilor al Camerei de Comert face ca administrarea patrimoniului sa revina presedintelui si directorului trezorier, in timp ce sursele de finantare se constituie din taxe de inscriere, cotizatii ale membrilor, taxe si tarife pentru servicii prestate, comisioane si beneficii din activitatea desfasurata, precum si din donatii si alte venituri. Motivele pentru care Registrul Comertului ar trebui sa ramana la Ministerul Justitiei sunt strict legate de aplicarea strategiei de reforma a justitiei, de оndeplinire a acelor conditii care оnseamna conditii de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. O alta problema este legata de evidenta, legalitatea si promptitudinea оnregistrarilor care se realizeaza prin judecatorul delegat la Registrul Comertului si, prin aceasta delegare, se asigura o promptitudine si o rapiditate fiindca cererile din acea zi judecatorul le analizeaza si le solutioneaza. Оn masura оn care Registrul Comertului se оntoarce la Camerele de Comert, Ministerul Justitiei nu va mai putea obliga un judecator sa mearga оn data оn care este delegat si sa rezolve aceasta atributie, pentru ca lui nu i se contabilizeaza aceasta activitate. Personalul din cadrul Oficiului Registrului Comertului Iasi afirma ca o eventuala trecere la Camera de Comert ar putea fi facuta doar sub presiune, existand posibilitatea ca o mare parte din personalul actual sa refuze trecerea.
Gelu JIREGHIE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014493 (s)