Local

Disponibilizari la CFR Marfa Moldova

Publicat: 13 nov. 2013
1

Incepand de anul viitor, mai multi ieseni care lucreaza in cadrul companiei CFR Marfa Moldova vor ramane fara locurile de munca. Numarul total al disponibilizarilor de la sucursala Moldova nu a fost stabilit inca, dar este vorba de cateva zeci de persoane care vor ramane fara serviciu. Numarul de salariati care vor pleca nu se va imparti egal in toate sucursalele din tara.

O parte dintre angajatii din Iasi ar putea primi salarii compensatorii, daca vor renunta la locurile de munca. Cei care vor dori sa plece din companie, vor putea beneficia de o anumita suma de bani, in functie de activitatea fiecarui angajat. In sucursala Moldova sunt in jur de 1.200 de angajati, cei mai multi fiind in Iasi, in jur de 800. CFR Marfa trebuia privatizata in acest an, insa vanzarea nu a putut fi finalizata. Vânzarea a 51 la suta din CFR Marfa catre Grup Feroviar Român, companie detinuta de omul de afaceri Gruia Stoica, nu a fost incheiata pâna la termenul limita, 14 octombrie, pentru ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei. Noul termen pentru finalizarea privatizarii este jumatatea anului 2015.

Comentarii
  • VA MAI AMINTITI ?
    Corpul de Control al primului ministru şi Ministerul Transporturilor vor verifica toate contractele încheiate în ultima perioadă de companiile din calea ferată, a anunţat , premierul Victor Ponta…
    “Cu doamna ministru împreună verificăm tot ce s-a făcut la toate structurile de căi ferate, că e vorba de infrastructură, călători, marfă. În măsura în care există nereguli, fiţi siguri că doamna ministru, cu sprijinul corpului meu de control, vom lua toate măsurile necesare. Dar nu are rost să vorbim în teorie, vorbim cu probe”, a declarat premierul Victor Ponta, răspunzând la întrebarea … dacă ia în calcul trimiterea Corpului de Control să verifice contractele CFR Călători din ultima perioadă.
    Ultima perioada , considerand a fi ianuarie -octombrie 2013 .
    ATI MAI AUZIT CEVA ? NOI , NU .

Adauga un comentariu