National

Dispozitii din Codul Muncii, declarate neconstitutionale

Publicat: 23 apr. 2015

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis, joi, ca sunt neconstitutionale anumite dispozitii din Codul muncii, referitoare la situatia de suspendare a contractului de munca din initiativa angajatorului.

CCR a luat joi in dezbatere exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 52 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 53/ 2003 — Codul muncii, potrivit carora „(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii: (…) b) in cazul in care angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului sau acesta a fost trimis in judecata pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti”.

„In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile art. 52 alin. (1) lit. b) teza intai din Legea nr. 53/ 2003 — Codul muncii sunt neconstitutionale”, se arata intr-un comunicat al CCR.

Decizia CCR este definitiva si general obligatorie.

Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de plenul Curtii Constitutionale va fi prezentata in cuprinsul deciziei care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.loading...

Adauga un comentariu