Stiri medicale

Dispozitivul care depisteaza cancerul uterin

Publicat: 17 dec. 2010

Cercetatorii britanici de la University College din Londra au realizat un dispozitiv cu ultrasunete care are capacitatea de a detecta cancerul uterin inainte de aparitia simptomelor.

Practic, aparatul poate diagnostica primele tumori canceroase aparute in uterul unor paciente care se simt perfect sanatoase in momentul efectuarii acestor teste. Dispozitivul masoara grosimea peretilor uterului, generand o imagine computerizata a acestora, permitandu-le astfel medicilor sa detecteze tumorile aparute chiar intr-un stadiu incipient.

Un studiu in acest sens a fost realizat pe un esantion de 96 de paciente, iar rata de eficienta depaseste 80%. Specialistii sustin ca dispozitivul va putea fi utilizat pe viitor in cadrul testelor de rutina la care sunt supuse pacientele expuse riscului de a se imbolnavi de aceasta maladie. Anual, in Marea Britanie, sunt diagnosticate peste 6.000 de cazuri noi de cancer uterin, majoritatea pacientelor fiind in varsta de peste 60 de ani. De asemenea, maladia face peste 1.700 de victime in fiecare an.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit