Actualitate

Disputa asupra curateniei din statiile RATC

Publicat: 09 feb. 1999

•Citadin si RATC arunca problema in curtea celuilalt

Primarul Constantin Simirad a cerut directorului RATC sa curete traseele mijloacelor de transport in comun si statiile acestora. Aceasta solicitare nu a fost intampinata cu foarte mult entuziasm de directorul Petru Girlea, care a demonstrat ca nici autobuzele si nici tramvaiele nu fac mizerie in timp ce circula prin oras.

In schimb, problema curateniei din statii a ramas in discutie, pentru ca argumentul conform caruia RATC nu dispune de proprii sai maturatori, nu a fost acceptat de catre primar. Petru Girlea a sugerat ca aceasta activitate ar intra in atributiile Directiei de Administrare a Domeniului Public (DADP), fosta RA Citadin si ca el poate doar instala cosuri de gunoi pe refugiile din statii.

Directorul DADP, Violeta Canila, a fost, in schimb de acord cu punctul de vedere al lui Constantin Simirad si s-a aratat gata sa incheie un contract cu RATC, in vederea incasarii unor bani prestarea acestui serviciu. „La calculatia tarifului pe calatorie nu s-a avut in vedere si aceasta cheltuiala. La aceasta ora, Ministerul de Finante nu cred ca este de acord cu recalcularea tarifului, in sensul majorarii prin includerea acestui serviciu suplimentar”, a declarat directorul general al RATC Iasi.

Aceasta disputa este continuare a unui incident petrecut in cursul acestei ierni, cand Primaria a amendat RATC pentru ca nu a curatat gheata din statiile de transport in comun. La acea data, reprezentantii regiei au contestat amenda, sustinand ca nu este responsabilitatea lor, ci obligatia RA Citadin de a curata gheata.loading...

Adauga un comentariu