Local

Disputa intre Camera de Conturi si Administratia Bazinala de Apa Prut

Publicat: 18 mart. 2012
1

@ Inspectorii Curtii de Conturi sustin ca, in anul 2011, la Administratia Bazinala de Apa Prut-Barlad s-au majorat abuziv salariile cu 50 la suta @ „S-a dispus de la nivel central acordarea de sporuri. In urma negocierilor cu sindicatele, potrivit contractului colectiv de munca, s-a decis acordarea la nivel national a unor sporuri. Salariile angajatilor au ramas la fel, aceste sporuri neintrand in masa salariala a angajatilor administratiilor. Camera de Conturi ar fi trebuit sa cunoasca aceste detalii”, a replicat Cristian Nechifor

In urma unui control finalizat recent la Administratia Bazinala de Apa Prut-Barlad, inspectorii Curtii de Conturi sustin ca sefii institutiei verificate au majorat ilegal salariile angajatilor cu 50 la suta in 2011. „Noi am considerat ca majorarea este ilegala. Disputele au plecat de la faptul ca statutul juridic al acestei institutii nu este bine definit prin lege. Sub acest aspect, sefii institutiei au interpretat legislatia astfel incat sa poata opera aceasta majorare salariala”, au declarat surse din interiorul Curtii de Conturi.

Administratia Bazinala de Apa Prut-Bârlad este unitate cu personalitate juridica subordonata Administratiei NationaleApele Romane„. Directorul Administratiei Bazinale de Apa Prut-Barlad, Cristian Nechifor, sustine ca majorarea salariala nu s-a decis la nivel local. „S-a dispus de la nivel central acordarea de sporuri. In urma negocierilor cu sindicatele, conform contractului colectiv de munca, s-a hotarat acordarea la nivel national a unor sporuri. Salariile angajatilor au ramas la fel, aceste sporuri neintrand in masa salariala a angajatilor administratiilor. Camera de Conturi ar fi trebuit sa cunoasca aceste detalii”, a declarat Cristian Nechifor.

De asemenea, Camera de Conturi Iasi a mai dispus inventarul fizic al tuturor investitiilor pentru lucrarile Administratiei aflate in diverse stadii de executie. Asta deoarece s-ar fi constatat unele nereguli si in ceea ce priveste modul de derulare a investitiilor. De exemplu, inspectorii Curtii de Conturi sustin ca s-au platit unele utilaje si alte mijloace fixe (calculatoare, limitatoare etc.), iar acestea nu se gasesc in depozitele institutiei. Insa verificarile au aratat ca ele se afla in custodie la furnizori. „Actul de custodie este intocmit cu greseli, iar cei care au gresit vor fi sanctionati”, a precizat Cristian Nechifor.

Adauga un comentariu