National

Disputa între Primăria Bucureşti şi DSP pe tema redeschiderii Spitalului Colentina

Publicat: 28 iun. 2020
Spitalul Colentina
Spitalul Colentina

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) susţine că, nici până la această dată, DSP Bucureşti nu a eliberat avizul temporar de funcţionare pentru Spitalul Clinic Colentina, întârziind nepermis de mult.

„Reamintim faptul că, nici până la această dată, DSP București nu a eliberat avizul temporar de funcționare pentru Spitalul Clinic Colentina, întârziind nepermis de mult eliberarea acestui document. Aceasta în condițiile în care instituția are la dispoziție toată documentația necesară, iar apelurile publice ale pacienților cronici și personalului medical, prin care se solicită redeschiderea urgentă a spitalului, sunt aproape zilnice.”, se precizează într-un comunicat de presă al ASSMB.

Conform sursei citate, duminică, la Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, există 110 pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 13 se află la Terapie Intensivă. În total, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, la Colentina au fost internaţi 641 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care 323 din Bucureşti-Ilfov şi 318 din celelalte judeţe.

„Menţionăm faptul că Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătăţii, nu are în structura sa o secţie de boli infecţioase”, se mai precizează în comunicat.

Totodată, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, care dispune de 450 de paturi, sunt internate 310 persoane, dintre care şase se află în AŢI. În ultimele 24 de ore, numărul pacienţilor externaţi (35) a fost mai mare decât al celor internaţi în spital – 30.

De la declanşarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.470 de persoane, din Bucureşti şi din ţară, din care 1.893 confirmate cu boala COVID-19.

Numărul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la „Victor Babeş” este de 1.534, cel mai mare dintre toate spitalele COVID din România.

„Numărul total de pacienţi confirmaţi cu COVID-19 şi internaţi în cele două spitale de elită ale Primăriei Capitalei de la începutul pandemiei este de de 2.534. Din datele oficiale ale INSP reiese că, în Bucureşti, până la această dată, a fost înregistrat un număr de aproximativ 3.000 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19”, adaugă ASSMB.

Adauga un comentariu