Eveniment-Social

Disputa la varful Aeroportului Iasi. Fostul director a pierdut definitiv un proces

Publicat: 12 feb. 2019
1

@ O noua etapa in disputa dintre fosta si actuala conducere a Aeroportului International Iasi @ Fostul director, Alexandru Anghel, a pierdut o lupta in instanta cu cei care sunt acum la aeroport si la Consiliul Judetean @ Intre timp, R.A. Aeroportul Iasi risca sa ramana fara mai multe curse din cauza operatorilor aerieni   

Disputa la varful Aeroportului Iasi. Fostul director al R.A. Aeroportul Iasi a pierdut un proces intentat actualei conduceri a aerogarii si Consiliului Judetean, dupa ce a fost indepartat de la sefia regiei aeroportuare. Alexandru Anghel a intentat un proces impotriva autoritatii judetene dupa ce forul tutelar a emis o hotarare privind selectia membrilor Consiliului de Administratie, din care si el face parte. Cu toate acestea, Anghel a fost nemultumit de modul cum CJ a facut selectia si a atacat decizia in instanta pentru a nu permite si altor membri sa intre in CA. Cu toate acestea, instanta i-a respins actiunea, dupa cum au aratat cei de la Consiliul Judetean.

"Fostul director al Aeroportului International Iasi, Alexandru Anghel, a pierdut definitiv procesul pe care l-a intentat Consiliului Judetean. Curtea de Apel Iasi a pronuntat solutia în dosarul nr. 354/99/2018 având ca obiect recursul la plângerea formulata de reclamant împotriva Hotarârii nr. 185/2017 a Consiliului Judetean, privind aprobarea unor documente întocmite în vederea selectiei membrilor Consiliului de Administratie al R.A. Aeroportul Iasi, precum si a Hotarârii Consiliului Judetean nr. 416/2017, privind aprobarea organigramei, statului de functii si a regulamentelor de organizare si functionare ale R.A. Aeroportul Iasi. În prima faza, actiunea reclamantului a fost respinsa de Tribunalul Iasi, acum, Curtea de Apel respingând definitiv cererea lui Alexandru Anghel", au anuntat cei de la Consiliul Judetean Iasi.

Intre cele doua parti este un conflict mai vechi. Actuala conducere a aerogarii a facut chiar si un audit prin care a scos la iveala o serie de nereguli aparute in timpul lui Anghel, pe care i le-au imputat acestuia. Anghel a deschis si el o serie de procese impotriva aerogarii si a CJ, unele dintre acestea vizand chiar repunerea pe functia de director.

Dispar sau nu curse de pe Aeroportul Iasi?

Aeroportul iesean are o alta problema in prezent. Mai multe companii aeriene, precum TAROM sau Blue Air, au ajuns sa-si reconsidere pozitia si sa treaca la masuri extreme din cauza lipsei profitului. Cel putin asa sustin cei de la Aeroportul Iasi, dupa ce TAROM a ales sa nu mai opereze cursa Iasi-Londra (Lutton), iar Blue Air va renunta la un zbor spre Italia.

"Toate companiile, fie ca vorbim de TAROM, Blue Air sau Wizz Air, isi fac la final de an analizele pentru fiecare cursa, iar atunci isi dau seama daca atunci acele curse sunt rentabile sau nu. Din acest punct de vedere se face si un clasament pentru a vedea care sunt cele mai profitabile curse. Pentru ca operatori precum TAROM sau Blue Air, avand in vedere ca nu reusesc sa introduca nave noi in flota lor in perioada urmatoare, analizeaza si iau in calcul o reducere sau ajustare a frecventelor pe anumite rute pe care nu au profitabilitatea pe care si-au propus-o, noi vom mai avea discutii din acest punct de vedere", a spus Catalin Bulgariu, directorul Aeroportului International Iasi.

Citeste si: Uluitor! Caz unic la varful administratiei iesene. Doua telefoane iPhone l-au dus pe un director in fata judecatorilor – FOTO

Astfel de situatii ar mai putea aparea insa si ulterior. "Este cert ca TAROM nu va mai opera cursa spre Lutton si cel mai probabil Blue Air nu va mai opera Torino. Blue Air analizeaza acum toate cursele, iar cele care sunt acum la limita de profitabilitate sunt cele spre Bergamo si Torino, iar una dintre ele va disparea. Ei lucreaza cu sezonalitate, fie pe iarna sau vara, fie pe numar de frecvente si vor ajusta astfel de curse. Nu este nimic stabilit exact, iar acesta este pronosticul. Atat TAROM, cat si Blue Air, au analizat toate rutele din toata tara, cele interne si externe. Din acest punct de vedere, TAROM a redus foarte multe curse de pe aeroporturile din tara. Au suspendat curse externe din toata tara, de peste tot. Noi stam bine pentru ca suntem mai putin afectati. In ceea ce priveste cursa spre Lutton, aceasta este operata si de Blue Air si de Wizz Air, astfel incat oamenii au posibilitatea de a circula acolo", a mai spus Catalin Bulgariu.  
Adauga un comentariu