Local

Dispute în CJ Iași pe tema spitalului mobil de la Lețcani. Unitatea medicală nu va fi redeschisă! A început ședința de consiliu județean – LIVE VIDEO

Publicat: 21 iul. 2021
Spitalul mobil de la Lețcani pentru bolnavii de COVID-19
Plenul CJ Iași va discuta astăzi, 21 iulie 2021, un proiect legat de trecerea spitalului mobil Lețcani în administrarea ISU Iași

Plenul Consiliului Județean Iași va discuta un proiect legat de preluarea de către ISU a spitalului mobil de la Lețcani, pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. Aleșii județeni ai opoziției nu au fost de acord nici cu înființarea comisiei de control a consilierilor pentru situația de la spitalul mobil

Dezbateri aprinse pe spitalul mobil de la Lețcani pentru bolnavii de COVID-19. Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni în cursul zilei de astăzi, 21 iulie 2021, într-o nouă ședință ordinară. Pe ordinea de zi vor figura și unele proiecte legate de spitalul mobil, unitate ce nu va mai fi administrată de Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași. Spitalul de la Lețcani va trece în gestionarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași, însă unitatea nu va fi redeschisă, ci va rămâne în conservare.

UPDATE: A început ședința Consiliului Județean Iași.

Elevii de la Centrul Social Bucium Iași au fost premiați de CJ Iași pentru notele obținute la proba de Bacalaureat. Detalii aici

Costel Alexe a vorbit despre situația Spitalului Mobil de la Lețcani din Iași. Detalii aici

Ce se întâmplă cu spitalul mobil de la Lețcani

De altfel, reprezentanții ISU au arătat și ce se va întâmpla cu spitalul de la Lețcani după ce va fi preluat de Inspectorat.

„Spitalul mobil/modular compus din containere de logistică medicală, având un număr de 250 de paturi, va fi predat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest, în urma rezilierii contractului de comodat cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, către Inspectoratul pentru Situații de Urgență, în vederea asigurării de către acesta a cadrului operativ de funcționare în situații de protecție civilă. De asemenea, la nivelul Inspectoratului se mai află în dotare o Unitate de Terapie Intensivă Mobilă SMURD, cu o capacitate de 12 paturi”, susțin cei de la ISU Iași.

În plus, aceștia au precizat că după ce va ajunge în administrarea ISU, spitalul va fi trecut în regim de conservare pe amplasamentul Parcului Transagropolis, fiind operaționalizat în orice moment, la nevoie. Comisia de recepție va vedea însă și care sunt problemele de la unitatea medicală închisă încă din luna ianuarie.

Investiții noi, discutate de plenul Consiliului Județean Iași

În afara proiectului de hotărâre privind spitalul mobil de la Lețcani, consilierii județeni vor mai discuta și despre aprobarea unei investiții noi la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași. Proiectul prevede demararea unei investiții în valoare de 195 de milioane de lei pentru un nou pavilion la unitatea medicală din Iași. De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței de plen, va mai figura un proiect de hotărâre legat de aprobarea organigramei, a statului de funcții și a regulamentului de organizare și funcționare ale Spitalului Clinic de Obstetrică- Ginecologie „Cuza Vodă” Iași.

Un nou serviciu de buletine în județul Iași

Consilierii județeni vor mai discuta în cadrul ședinței de astăzi un proiect legat de arondarea comunelor Erbiceni și Românești de la Serviciul Public Comunitar pentru Evidența Persoanelor Hârlău la cel de la Podu Iloaiei. Serviciul de la Podu Iloaiei este nou înființat, iar Consiliul Județean a decis să facă și o astfel de arondare a unor localități apropiate. Pe ordinea de zi a ședinței va figura și un raport al consilierilor județeni asupra situației de la unitatea medicală de la marginea Iașului.

Comisia a fost formată din consilieri de la PNL, PMP și USR-PLUS. Cei de la PSD au refuzat să facă parte din această structură, ceea ce a făcut ca și la ședința comisiilor reunite de ieri, 20 iulie 2021, să iasă discuții. Consilierii județeni vor mai discuta un proiect și despre aprobarea studiului de prefezabilitate pentru construirea noului Institut de Boli Cardiovasculare din Miroslava. Pe ordinea de zi a ședinței vor figura și alte proiecte de hotărâre.

Comentarii
  • Daca Nichita si Chirica aveau 10% capac din toate investitiile primariei, Popa cat avea capac ?
    Sa-l intrebam pe Gachi, pe Bodea, pe Cosett, pe Timofciuc ?

Adauga un comentariu