News Flash:

Distinctii si salarii de merit pentru cadrele didactice

18 Noiembrie 2004
1079 Vizualizari | 0 Comentarii
•Unui numar de trei cadre didactice le va fi acordata distinctia Ordinul "Spiru Haret" •In sedinta Consiliului de Administratie al ISJ a fost stabilit numarul salariilor de merit pentru anul viitor •Membrii CA al ISJ a hotarat si numarul de gradatii de merit ce vor fi acordate pe specialitati

In urma unei adrese primite de la Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) prin care a fost solicitata nominalizarea de cadre didactice pentru a primi Ordinul "Spiru Haret", clasele comandor, cavaler si ofiter, membrii Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) au decis in sedinta de ieri persoanele carora le va fi acordata aceasta distinctie. Este vorba de Cristina Valcu, director al Colegiului National, Rodica Perjoiu, care preda fizica la Colegiul National "Costache Negruzzi", precum si Lorela Caradan, profesor de biologie la Colegiul "Emil Racovita". Ordinul "Spiru Haret" este o distinctie acordata de catre MEC personalului didactic din оnvatamantul preuniversitar pentru rezultate excelente оn activitatea didactica si educativa. Conform celor declarate de inspectorul general al ISJ, Mihai Dumitriu, cele trei cadre didactice vor primi aceasta distinctie, constand in acordarea unei diplome si a unei sume de bani, intr-un cadru festiv, cel mai probabil pe data de 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei. In aceeasi sedinta a Consiliului de Administratie al ISJ a fost stabilit numarul salariilor de merit care vor fi distribuite unitatilor de invatamant din judet. Aceste salarii pot fi acordate, pentru o perioada de un an, personalului didactic, nedidactic si de conducere al unitatilor scolare, intr-un numar de maximum 15% din numarul total de posturi. Astfel, membrii CA au decis ca vor fi acordate cel mult 2.078 salarii de merit salariatilor celor 352 unitati de invatamant din judetul Iasi (inclusiv cluburilor sportive, Palatului Copiilor etc.), incepand cu data de 1 ianuare 2005. Numarul total de salarii de merit este comunicat de catre Inspectoratul Scolar directorilor unitatilor de invatamant, care, in baza fiselor proprii, urmeaza sa decida cine va primi aceste salarii. Cuantumul acestora este de 15% la suta din salariul de baza. Tot ieri, la ISJ, Consiliul de Administratie a stabilit numarul de gradatii de merit pe specialitati. Acestea vor fi acordate pe o perioada de patru ani, incepand cu data de 1 iulie 2005. Numarul total al gradatiilor de merit pentru judetul Iasi este de 274, dintre care cele mai multe vor fi repartizate invatatorilor (55) si invatamantului tehnic (29), educatoarelor (25), aceste categorii fiind urmate de specialitatile invatamant special (14), educatie fizica (10), istorie (8). Consiliul de Administratie va stabili impreuna cu sindicatele cine va beneficia de aceste gradatii de merit, a caror valoare este de 20% din salariul de baza, cu mentiunea ca un cadru didactic nu poate primi in acelasi an si salariu de merit, si gradatie de merit.
Marius CUNA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1355 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013887 (s)