Actualitate

Distracții și îngrămădeală pe litoral și în Centrul Vechi

Publicat: 12 iul. 2020
ALT=
Distracții și îngrămădeală pe litoral și în Centrul Vechi

Distracții și îngrămădeală acestea au fost cuvintele de ordine aseară pe litoral și în Centrul Vechi. Deși numărul îmbolnăvirilor a crescut foarte mult în ultimele zile atingând cote îngrijorătoare, oamenii nu par a aține cont de nicio măsură de protecție împotriva noului coronavirus.

Românii au luat cu asalt încă de vineri seară terasele stațiunilor de pe litoral unde au petrecut fără a ține cont de restricțiile minime.

Distracții și îngrămădeală pe litoral și în Centrul Vechi: Horă la Mamaia

În Vama Veche, muzica nu a mai răsunat ca în alți ani, însă chiar și așa oamenii s-au îngrădmădit pe terase și în alte locuri unde au petrecut până dimineață.

La Mamaia, s-a încins din nou o horă la o terasă.

Și în București, în Centrul Vechi, petrecăreții s-au înghesuit la terase, au dansat și au cântat.

În trenuri sau în tramvaie lucrurile au stat cam la fel. Oamenii nu poartă măști de protecție și nici distanțarea fizică nu se respectă.

În princiapele gări din țară, zeci de călători s-au îmbulzit sâmbătă în zona peroanelor, iar în trenuri oamenii nu poartă mască, deși e aglomerat. Cei mai mulți dintre călători fie poartă masca de protecție sub bărbie, fie nu o pun deloc. Nimeni nu-i deranjează cu nimic, deși premierul stabilea responsabilități în această privință în urmă cu câteva zile.

Și în piețe, oamenii nu respectă regulile impuse de autorități. Mulți spun că au masca la ei, dar nu poartă deoarece nu pot să respire/

Oamenii nu poartă mască nici la intrarea în benzinărie.  „Oamenii alimentează și dacă nu au mască, normal, să plătească, sunt lăsați să intre fără mască, or asta nu e acceptabil. Benzinăriile trebuie să se adapteze”, spunea premierul Ludovic Orban.

Și în stațiunile de la munte, oamenii nu au respectat regulile minime privind purtarea măștii de protecție și distanțarea fizică. Aglomerație a fost sâmbătă și pe Tranfăgărășan, la Bâlea Lac, unde oamenii stăteau la cozi fără niciun fel de distanțare fizică.

La Sovata, stațiunea balneară din Mureș, oamenii au făcut plajă unul lângă celălalt. La fel au stat lucrurile și în apă, unde nu se prea respectă regulile impuse de autorități.

Razii în zonele aglomerate

Altfel, azi-noapte în mai multe județe, au avut loc controale ale poliției în locurile aglomerate din marile orașe. Controalele s-au soldat cu amenzi de zeci de mii de lei. Poliţiştii şi jandarmii au aplicat sancţiuni de peste 40.000 de lei în ultimele 24 de ore, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului din judeţul Constanţa.

Zeci de amenzi în valoare totală de peste 200.000 de lei au fost date, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unor controale comune făcute de polițiști, polițiști locali, jandarmi și comisari de la Protecția Consumatorului. Bucătăria unei terase a fost închisă temporar.

În zona Centrului Vechi au fost verificate 17 societăți comerciale, iar în urma controalelor au fost constatate și aplicate 57 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 210.600 lei.

Poliția Capitalei a transmis că s-au dat amenzi totale de 3.500 lei pentru încălcarea prevederilor Legii- 55/2020, respectiv celor care nu poartă mască și nu respectă distanțarea socială.

Amenzi de 119.000 lei au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Au fost controlate și mașinile care transportă persoane în regim taxi sau în regim de închiriere și au fost aplicate amenzi de 27. 000 lei, conform Legii nr. 38/2003. Au fost reținute și trei autorizații taxi și s-au dat amenzi de 1.000 de lei conform OUG 195 /2002.

Adauga un comentariu