Magazin

Diversificați joaca copiilor oferindu-le o trambulină copii

Publicat: 20 apr. 2020

Evoluția congnitiva și motrică a copiilor este indisolubil legată de joacă de care au parte. Diversificarea acestui tip de mișcare și socializarea sunt extrem de importante și trebuie să înceapă de la o vârstă cât mai mică. Un copil care se va juca luni la rând cu una sau două jucării, sau care nu va întră în contact cu modalități de joacă pe care să le facă împreună cu alții de vârstă lui, va avea un mers mai încetinit în evoluție.

Pentru a nu se ajunge într-o astfel de situație, căutați și accesați toate soluțiile posibile pentru a-i pune la dispoziție copilului cât mai multe provocări pe care trebuie să le rezolve după puterile lui. O trambulina este una dintre cele mai actuale variante de mobilitate și interacțiune pentru copiii noștri.

Dispozitivul trebuie privit că pe o jucărie mare pe care părinții o vor monta în siguranță și pe care o vor verifică cât mai des posibil pentru eventuale stări de neconcordanță cu manualul de instalare. Acest produs este confecționat din materiale care sunt testate și aprobate pentru a fi utilizate de către copii. În funcție de dimensiunea acestor trambuline copii, vor putea fi folosite de unul sau mai mulți copii.

Greutatea pe care o poate suporta suprafața elastică este criteriul principal pe care la cumpărare trebuie să-l verificăți. În specifictiile produsului acest parametru este indentificat prin numărul de kilograme maxim pe care îl va susține în deplină siguranță trambulina copii.

Un alt aspect pentru care trebuie să existe preocupare este asociat cu spațiul în care va fi utilizată trambulina. Chiar dacă este un obiect flexibil și materialele din care este produsă sunt foarte solide, este necesar să existe o zona dedicată pentru instalarea oricăror trambuline copii.

Dacă cele pentru în casă nu necesită foarte multe precauții, în schimb cele pentru exterior implică amplasarea lor la o distanță convenabilă față de zidul unei clădiri sau față de arbuștii din grădina. Considerați că o zona tampon perimetrală de circa 2 metri în jurul trambulinelor este una sigură și că merită să o respectați.

Odată ce trambulina a fost instalată joaca poate să înceapă fără prea multe restricții. Dacă greutatea permite, cel puțin doi copii o vor putea accesa simultan și se vor distra de minune. Nu va faceți nicio grijă despre modul în care săriturile și în special căderea pe plasa trambulinei se desfășoară. Impactul este 100% atenuat, riscul de a atinge solul este exclus, iar eventuale accidentări nu sunt pratic posibile.

Singurul lucru pentru care trebuie să va preocupați este legat de a-i învață pe copii să nu se lovească între ei în timp ce sar. Chiar și aceste contacte nu sunt periculoase dacă apar cât timp trambulină este poziționată pe o suprafață plană și greutatea copiilor nu depășește specificația producătorului. Faptul că vor învața să-și respecte partenerii de joacă este încă un plus în educația lor.

O altă măsură de precauție ține de a bifa regula prin care accesul pe trambulină copii se face fără încălțăminte. Mai curând rama unui pantof de sport ar putea să rănească un copil și în plus poate conduce la deteriorarea prin frecare prematură a suportului elastic.

Cu aceste precizări este deja timpul pentru joacă și multă distracție. Copiii vor aprecia exponențial fiecare etapă de sărituri pe trambulină și își vor perfecționa abilitatea motrică, atenția și reacția de protecție față de partenerul de joacă.

Cine sare mai sus pe trambulină? Este o întrebare la care veți primi răspunsul privindu-i la joacă și creând astfel încă un bonus pentru ei. Competiția pe trambuline copii poate fi o nouă varianta de educație prin efort și atenție pe care copiii le vor depune în scop de a fi primii.

 
Adauga un comentariu