Titlurile zilei

Divorțul anului în lumea afaceriștilor din Iași! Vasile Macovei, patronul Granit SRL, scapă de soția neloială, după ce a încercat să-l lase fără avere. „Fiica și ginerele mă urmăresc de mai mulți ani” – FOTO

Publicat: 24 sept. 2021
Soții Vasile și Maria Macovei, alături de clădirea de birouri Granit din Iași
Vasile Macovei, patronul firmei Granit, vrea să divorțeze la vârsta de 67 de ani. Maria Macovei a fost acționată în instanță pentru că a prejudiciat societatea în care are calitatea de asociat alături de soț

Patronul firmei de construcții Granit, înființată acum 30 de ani, vrea să divorțeze de soție. Spune că este urmărit de familie. Acum, și-a dat în judecată soția pentru a recupera un prejudiciu de 100.000 de euro. Problemele în familie sunt mult mai vechi

Probleme în familia lui Vasile Macovei, fondatorul firmei de construcții Granit. Omul de afaceri din Iași se află într-o relație încordată cu soția, Maria, în vârstă de 67 de ani, dar și cu fiica, Simona Elena, și ginerele acestuia. Bărbatul în vârstă de 67 de ani spune că totul ar fi început de la dorința rudelor de a obține diverse beneficii financiare. Supărat foc, Vasile Macovei a anunțat că divorțează. Surse din anturajul familiei Macovei spun că cei doi soți nu mai au nicio legătură de mai mulți ani, deși locuiesc împreună, într-o vilă somptuoasă.

„Sunt niște chestiuni confidențiale. De mai mulți ani sunt urmărit pe telefoane de către ginere, fiică. Este o poveste mai veche. Mâine (astăzi – n.r.) introduc acțiunea de divorț. Nu știu dacă vom ajunge la împăcare”, a precizat omul de afaceri Vasile Macovei, implicat în trecut într-un scandal cu o tânără cu care ar fi întreținut relații sexuale, din care ar fi rezultat un copil.

Acesta a cerut să fie verificată paternitatea.

„Era nevasta unui polițist, încă nu am rezolvat nimic pe cale legală”, a mai spus bărbatul.

Într-un scandal similar a fost implicat și Gigi Fedeleș, patronul restaurantului „Castelul Medieval”.

Vasile Macovei nu știe cum să o scoată pe soție din firmă

Vasile Macovei deja a început să pregătească despărțirea de soție. Astfel, recent, a acționat-o în instanță pentru a anula calitatea de asociat a femeii în societatea Granit SRL. Acum, Granit SRL este deținută de Vasile Macovei în proporție de 67 la sută, în timp ce Maria Macovei deține doar 33 la sută din părțile sociale.

„În anii 2003, 2005 și 2006, pârâta Maria Macovei, asociat și administrator al Granit SRL, a înființat societățile Granit Plus SRL, Granit M.S. SRL, Granit Invest SRL, dobândind calitatea de asociat în cadrul acestora, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi de 50 la sută. Folosindu-se de dubla sa calitate, de asociat și administrator, pârâta a procedat la închirierea unor spații aflate în proprietatea societății către una dintre societățile pe care aceasta le-a înființat, respectiv Granit Plus SRL”, se arată în acțiunea depusă de Vasile Macovei.

Mai precis, și-a închiriat un spațiu din clădirea Granit, de pe bd. Socola nr. 206A -208 cu o suprafață de 135 de metri pătrați cu destinația de „salon de înfrumusețare” (Salon Noblesse), contract semnat la 1.02.2018. Schema se repetă pe data de 11.02.2020, când Granit SRL închiriază către Granit Plus SRL un spațiu din același imobil, cu o suprafață de 35 de metri pătrați, la etajul 1 al clădirii, dar și o suprafață de 81 de metri pătrați, la etajul al doilea din clădirea Granit. Soția lui Vasile Macovei s-a obligat să plătească o chirie de 5 euro/metru pătrat la care se adaugă și utilitățile.

Plățile către Granit SRL nu au fost efectuate, aducându-se un prejudiciu de aproape 100.000 de euro

În acțiune se mai arată că Maria Macovei nu plătea chiria către Granit SRL, acolo unde soțul avea cele mai multe părți sociale. Mai mult, Maria Macovei ar fi intervenit în contabilitatea Granit SRL ca să anuleze emiterea facturilor pentru chirii către societatea Granit Plus SRL. În consecință, a fost calculat un prejudiciu de aproximativ 100.000 de euro. Vasile Macovei consideră că soția a prejudiciat intenționat societatea Granit SRL, motiv pentru care cere și excluderea din firmă.

„Administrarea în interes propriu a Granit SRL și folosirea bunurilor acesteia sunt argumente care întemeiază solicitarea de excludere a numitei Maria Macovei din societate. Pârăta a săvârșit mai multe fapte care se concretizează într-o manifestare a lipsei de loialitate față de societatea Granit SRL, precum: administrarea abuzivă a societății fără să dea vreo socoteală celuilalt asociat; întrebuințarea bunurilor societății în scopul obținerii de beneficii în folosul său și al societății Granit Plus SRL, al cărei administrator și asociat este. Aceasta deși loialitatea față de Granit SRL impunea ca pârâta să își asume responsabilitățile în interesul exclusiv al societății”, arată în instanță Vasile Macovei.

Maria Macovei nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere.

Fratele patronului Granit este cântăreț de muzică populară și dezvoltator imobiliar

Afacerile în familia Macovei merg strună. Din clădirea de birouri Granit, în 2020, s-a înregistrat o cifră de afaceri de 1,6 milioane lei, profit de 524.878 lei, datorii de aproape 100.000 de lei, cu un număr de 8 angajați. Fratele lui Vasile Macovei este implicat, de asemenea, în afaceri imobiliare. Ion Macovei, cunoscut și ca interpret de muzică populară, a investit în mai multe blocuri din Valea Lupului, județul Iași. Afaceristul a fost implicat într-un scandal în luna octombrie 2020. Atunci a anunțat că vrea să construiască un bloc de locuințe colective între case. Autorizația de construire prevedea ridicarea a două tronsoane de locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+2E. Clădirea urma să aibă 16 apartamente, terenul vizat având o suprafață de 1.000 de metri pătrați, situat la intersecția străzilor Prieteniei – Orhideei. Vecinii au reclamat că zona este supraaglomerată. Până la urmă, investitorul a anunțat că renunță la proiect.

Comentarii
Adauga un comentariu