Eveniment-Social

DJ 248, de la sensul giratoriu Valea Ursului catre Belvedere, ar putea deveni drum national

Publicat: 13 dec. 2011
1
Drumului judetean DJ 248, de la sensul giratoriu Valea Ursului catre Belvedere, ar putea fi transformat in drum national. Ca urmare a propunerii deputatului Petru Movila, propunerea de transformare a ajuns pe masa directorului general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale.
In momentul de fata se lucreaza la analiza de trafic, urmand ca, in functie de rezultat, sa se decida daca tronsonul de 7 kilometri se incadreaza in cerintele impuse de un drum national. Transformarea unui drum judetean in drum national aduce o serie de beneficii semnificative, atat din punct de vedere economic, cat si din perspectiva micsorarii timpului petrecut in trafic de catre iesenii din zonele direct vizate.
„Acest tronson este unul foarte important in conditiile in care face legatura intre oras si soseaua de centura. Iesenii din zonele Galata, Nicolina si CUG vor avea acces mult mai rapid si mai facil spre zona Metro, economisind in primul rand timp. De asemenea, o data cu transformarea acestuia in drum national, DJ 248 va iesi din administrarea Consiliului Judetean Iasi si va intra in cea a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. Acest lucru va insemna alocarea mai multor fonduri pentru reabilitarea tronsonului de drum, dar si o mai buna intretinere a acestuia”, a explicat deputatul Petru Movila.
Comentarii
  • Gura mamii voastre de hotzi imputzitzi! Faceti si drumul ala national, il mai faceti si pe ala de la de la CUG la Dumbrava DN si o n-o sa mai putem iesi din Iasi decat cu rovinieta. Pt autoturisme n-o fi problema o suta douazeci de lei pe an, dar la un camion ajunge la cincimii de lei pe an. Asa ca, sa te ia draq bre Movila, sa dea Dumnezeu sa ai cat mai curand o movila mare de pamant peste mormant.

  • Bravo Petrică, ție și tuturor celor care faceți câte ceva pentru județul Iași. Păcat că niște puroaie de la tine din partid te-au eliminat în stil pur sovietic. sper să nu te văd niciodată alături de-al de Oprea sau păduraru, niște venetici oploșiți la Iași, lepădături care dau la ghioale oamenilor onești.

  • cum naiba sa nu-ti convina nene sa te plimbi cu camionu, prin gropile alea; ei uite ca eu salut initiativa deputatului. Banuiesc ca, facandu-l national, statul o sa investeasca in asfaltarea lui. Cum bani la judet nu sunt, sa-l faca statul. Eu in fiecare saptamana trebuie sa imi schimb cate o roata.

  • Petrica, ideea e buna, dar sa o vedem si aplicata. Poate ai noroc si-ti iese. Asta daca nu ti se scoala iar partidul in cap. De ce nu cauti si tu niste oameni cu care sa te intelegi?

  • Nu stiu daca antevorbitorii mei au idee in ce hal s-a degradat drumul respectiv. Locuiesc in Miroslava si am ajuns sa-mi doresc sa platesc rovinieta, numai sa pot circula pe un drum unde nu-mi nenorocesc masina. Sa fim seriosi, nu cred ca e cineva care n-are nevoie sa se duca la soacra-sa in alt judet unde oricum iti trebuie rovinieta. Cu putin noroc poate o sa vedem si niste mijloace de transport in comun civilizate odata cu trecerea in regim de drum national.

Adauga un comentariu