International

Dmitriy Stuzhuk a murit din cauza noului coronavirus, deși nu credea în existența lui

Publicat: 18 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dmitriy Stuzhuk a murit din cauza noului coronavirus deși nu credea în existența lui
Dmitriy Stuzhuk a murit din cauza noului coronavirus, deși nu credea în existența lui

Dmitriy Stuzhuk, 33 de ani, tată a trei copii, influencer, era antrenor de fitness şi avea un stil de viaţă sănătos. Cu toate acestea, tânărul din Ungaria a fost răpus de SARS-CoV-2, deși susținea că virusul nu există. Cazul bărbatului a șocat mapamondul, după ce soţia a anunţat că acesta a murit din cauza COVID-19.

El s-a infectat cu noul coronavirus în timpul unei vacanţe în Turcia. Când a început să aibă probleme de respirație, s-a internat.

Dmitriy Stuzhuk: „Eu nu credeam că există COVID, până când m-am îmbolnăvit. E o boală grea”

Dmitriy Stuzhuk susținea, până să se infecteze, că nu crede că noul coronavirus există. Din păcate, viața i-a demonstrat contrariul, lăsând în urmă o soție și trei copii.

„Eu nu credeam că există COVID până când m-am îmbolnăvit. COVID-19 nu este o boală de care scapi repede, este grea”, spunea tânărul, pe patul de spital.

După ce a efectuat testul, care i-a ieșit pozitiv, bărbatul a avut nevoie de ventilator în spital pentru a respira, iar după o săptămână a fost externat.

Starea lui s-a agravat apoi, coronavirusul provocându-i complicații la inimă. Tânărul sportiv a intrat în moarte clinică, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

COVID-19, a cincea cauză de deces în Europa

Joi, 15 octombrie 2020, biroul regional european al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a atenționat că modul în care evoluează pandemia de COVID-19, la nivelul Europei, este îngrijorător, cu toate că situația nu este similară cu cea din perioada martie-aprilie.

”Numărul de cazuri zilnice creşte, spitalizările, de asemenea. COVID-19 este de acum cea de-a cincea cauză de deces, iar pragul de 1.000 de decese zilnice a fost atins”, a afirmat directorul biroului regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, cu prilejul unei conferinţe de presă online.

”Dacă înregistrăm de două până la de trei ori mai multe cazuri zilnice în comparaţie cu vârful lui aprilie, observăm totuşi de cinci ori mai puţine decese”, a mai subliniat acesta, potrivit Agerpres.

Potrivit Organizației Mondiale, diferența este explicată printr-o strategie de depistare mai completă decât în primăvară. Totodată, o altă explicație ar fi depistarea unui număr mai ridicat de cazuri la tineri şi la persoane mai puţin vulnerabile.

Niveluri de mortalitate crescute până în ianuarie

De asemenea, OMS avertizează că niveluri de mortalitate ”de patru până la cinci ori mai mari decât cele din aprilie” s-ar putea produce ”până în ianuarie”, dacă sunt aplicate ”strategii prelungite de relaxare” a restricţiilor. Acest fapt justifică măsurile mai aspre luate recent de multe state europene, pentru a estompa creșterea numărului de cazuri.

”Sunt răspunsuri adecvate şi necesare în contextul informaţiilor pe care le deţinem: transmiterea şi sursele de contaminare se produc în locuinţe şi locurile publice interioare şi la persoanele care nu respectă corespunzător măsurile de autoprotecţie”, a mai precizat Kluge.

Nu mai este luată în calcul izolarea la domiciliu

Conform OMS, nu se ia în calcul impunerea unei izolări totale, așa cum s-a întâmplat în luna martie.

”Situaţia nu ar fi sustenabilă. Nu putem avea pe termen nedeterminat o izolare ca cea din martie, care a fost o încetare a activităţii. Presiunea şi pagubele colaterale asupra oamenilor ar fi prea ridicate”, a spus acesta.

Adauga un comentariu