Local

DNA a descins la Primăria Iași! Procurorii au ridicat mai multe documente – UPDATE, GALERIE FOTO

Publicat: 26 ian. 2022
mașină de jandarmeria la Primăria Iași
DNA a descins la sediul Primăriei Iași

Noi percheziții la Iași. În urmă cu câteva minute procurorii au descins la sediul Primăriei Municipiului Iași. Aceștia au ridicat mai multe documente. Potrivit informațiilor de ultimă oră, se pare că procurorii au ridicat mai multe documente de la Serviciul Urbanism și Cadastru de la Palatul Roznovanu Iași.

UPDATE: Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a avut o primă reacție după perchezițiile de la Primărie.

„În această dimineaţă procurori din cadrul DNA Iaşi au venit la sediul Primăriei pentru a ridica unele documente emise începând cu anul 2012 de la diferite servicii din cadrul municipalităţii. Conform procedurii, în calitatea mea de primar, am fost informat de această acţiune. În acest moment eu mă aflu la Bucureşti, împreună cu viceprimarul Daniel Juravle, unde am programate mai multe întâlniri la Guvern pentru proiectele oraşului. Nu vă pot da mai multe detalii şi sunt sigur că o comunicare oficială o veţi primi de la instituţiile de resort”, a transmis primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

UPDATE: De asemenea, de precizat faptul că procurorii DNA au descins și la Poliția locală Iași.

Poziția oficială a Direcției Naționale Anticorupție în cazul descinderilor de la Iași

UPDATE: Într-un răspuns pentru BZI.RO, biroul de presă al Direcției Naționale Anticorupție a menționat faptul că în aceste momente sunt mai multe percheziții domiciliare legate de fapte de corupție. Faptele de corupție s-ar fi petrecut în 2018. Redăm comunicatul celor de la DNA:

„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate corupției comise în cursul anului 2018. 

În cursul zilei de 26 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții  în cinci locații, dintre care două sunt birouri ale unor instituții publice din municipiul Iași. În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicat.
Adauga un comentariu