Actualitate

DNA cere inchisoare pentru un candidat la europarlamentare

Publicat: 13 mai 2019
1

Procurori DNA cer judecatorilor ICCJ sa aplice o pedeapsa cu inchisoarea pentru Dan Motreanu, candidat PNL la europarlamentare, in dosarul in care fostul vicepresedinte al Camerei Deputatilor a fost achitat in prima instanta.

Sentinta se va da pe 27 mai, a doua zi dupa alegerile europarlamentare.

Dan Motreanu, fost vicepresedinte al Camerei Deputatilor. si fostul consilier prezidential George Scutaru au fost achitati de instanta suprema, an iunie 2018, in dosarul in care sunt acuzati ca au primit 250.000 de euro, respectiv 170.000 de euro pentru finantarea campaniei electorale din 2008.

Dan Motreanu ocupa pozitia a saptea pe lista PNL pentru Parlamentul European.

Potrivit rechizitoriului, in cursul anului 2008, o persoana cu functie de conducere in administratia locala, denuntator in cauza, a pretins si primit de la o alta persoana aproximativ un milion de euro, cu titlu de mita, in schimbul sprijinirii acesteia din urma in demersurile de punere in posesie de terenuri aflate in municipiul Buzau.

Sah mat pentru Laura Codruta Kovesi? Fosta sefa DNA ar fi fost denuntata chiar de Mircea Negulescu (surse)

"Din suma de 700.000 euro, bani primiti efectiv de persoana denuntatoare, aceasta le-a remis inculpatilor Scutaru George-Adrian si Motreanu Dan Stefan, sumele de 170.000 euro, respectiv 250.000 euro, conform unei intelegeri anterioare. Ambele sume au fost date in acelasi scop, respectiv pentru finantarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale si generale), a candidatilor partidului din care fac parte cele doua persoane ultim mentionate", preciza atunci DNA in rechizitoriu.

Conform anchetatorilor, pentru a disimula provenienta acestor sume de bani, GeorgeScutaru, Dan Motreanu si Ana Maria Schaer "au initiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realitatii, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferata, in mai multe transe, din contul societatii administrata de catre aceasta din urma catre o firma care a produs articole de vestimentatie folosite ca materiale in campania electorala".
 

Adauga un comentariu