National

DNA da LOVITURA zilei: Un cunoscut afacerist a fost INCATUSAT

Publicat: 21 iul. 2016
1

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 21 iulie 2016, a inculpatului BABINCIUC ANDI SERGIU, om de afaceri, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala, spalare de bani (2 infractiuni) si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Babinciuc e un afacerist cunoscut pe plan judetean.

Din ordonanta intocmita de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora:

In cursul anului 2012, un grup de firme controlate de catre inculpatul Babinciuc Andi Sergiu au constituit un circuit financiar fictiv al carui scop l-a reprezentat fraudarea bugetului de stat prin rambursari ilegale de TVA, urmate de operatiuni de transfer a acestor sume catre beneficiarii finali si de retragerea de catre acestia, in numerar, a fondurilor respective.

Intr-unul dintre cazuri, inculpatul a stabilit cu rea credinta cuantumul taxei pe valoare adaugata, aferenta unei achizitii aparent efectuata de catre una dintre firmele sale de tip “fantoma” si ulterior a obtinut in mod fraudulos rambursarea de la bugetul consolidat al statului a sumei de 775.295 lei.

De asemenea, in acelasi context, inculpatul Babinciuc Andi Sergiu a retras din contul aceleiasi societati suma totala de 1.575.735 lei, despre care stia ca provenea din savarsirea unor infractiuni, utilizand in acest scop aparenta mincinoasa privind existenta unor contracte de imprumut din care rezulta ca anterior isi creditase propria firma.

La data 07 iulie 2016, in conditiile desfasurarii cercetarilor in prezenta cauza, inculpatul a falsificat un inscris sub semnatura privata, denumit “imputernicire”, prin atestarea in cuprinsul sau a unor fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului, dupa care a incredintat documentul respectiv unei persoane care urma sa fie audiata de catre procurorii anticoruptie.

In cauza, se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 22 iulie 2016, inculpatul Babinciuc Andi Sergiu urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul ofiterilor de politie din cadrul I.P.J. Constanta – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice.

Adauga un comentariu