Actualitate

DNA. De ce a fost exclus Nicolae de la succesiune: Traian Basescu, Printul Paul si mafia imobiliara

Publicat: 25 ian. 2016
1
Dupa excluderea lui Nicolae din linia de succesiune a Regelui Mihai, tabloidele au pus in circulatie tot felul de speculatii, de la lupta pe averea regala, la ipoteza ca tanarul ar fi homosexual. Intr-o alta zona media, lui Nicolae i s-a construit o imagine de victima, promovandu-se intens un scenariu in care rolul negativ revine cuplului Margareta-Radu. Povestea se complica, odata cu aparitia unui personaj feminin si a unui copil nelegitim, care se va naste, cel mai probabil, in februarie 2016. Adevarata bomba este detonata de DNA, iar dosarul lamureste, in mare parte, motivele pentru care Casa Regala a devenit o tinta pentru o anumita parte a presei. 
Sub presiunea acestei masinarii mediatice, Casa Regala pare a fi pierdut lupta. Ar mai putea accepta publicul ca a fost dezinformat, ca in realitate lucrurile stau exact pe dos (sau, dupa expresia latina care a dat numele acestei tehnici de manipulare, totaliter aliter)? Din informatii obtinute de la apropiati ai Familiei Regale, ideea ca Nicholas Medforth Mills sa fie adus in Romania a venit tocmai din partea celor care sunt acuzati ca vor sa-l indeparteze. Margareta si Radu, care nu au copii, au vrut sa-l „infieze” spiritual, aducandu-l in tara si pregatindu-l pentru succesiune. Cel care s-a opus a fost Suveranul. Regele avea motive de ingrijorare, legate in principal de capacitatea de a-si asuma responsabilitati impuse de o astfel de misiune. Principala ingrijorare a Suveranului pare a fi legata de faptul ca Nicholas nu si-a finalizat studiile universitare. Soarta a facut ca Nicolae sa fie lipsit de autoritate parentala. A trait la internat, apoi avut o tinerete aventuroasa, luandu-si o vacanta de cinci ani, intre liceu si facultate, timp in care a fost in expeditii si a predat cursuri de rafting in Kenya. Din 2009 in 2012, Nicholas a „urmat cursuri de management” la Royal Holloway, University of London, dar nici CV-ul sau, nici site-ul Universitatii, nu arata ca ar fi luat licenta. Totusi, Margareta si Radu au insistat, iar Regele a acceptat, cu conditia ca tanarul sa invete romaneste si sa se implice in activitatile oficiale ale Familiie Regale.
Este de remarcat cum a denaturat adevarul campania de presa, dupa venirea in tara a tanarului Principe Nicolae. Principele Radu a fost cel care i-a dat lectii de romana si de vorbit in public, l-a instruit in ceea ce priveste protocolul, l-a ajutat sa inteleaga realitatile romanesti, de care tanarul nu avusese habar pana atunci. In oglinda, o parte a presei citea totul pe dos: ii punea in opozitie, ii prezenta ca fiind concurenti la succesiune, sau la averea regala. Se sugera ca Radu incearca sa-i ia fata, sa ii ocupe locul la evenimente etc. In realitate, protocolul este extrem de strict, iar incalcarea sa repetata de catre tanarul prea impulsiv a suparat nu pe cuplul princiar, ci pe Suveran. Dupa primul an, in care Nicolae s-a acomodat cu noul rol, corvoada intalnirilor protocolare a inceput sa-l plictiseasca, iar programul personal sa-l dea peste cap pe cel oficial. Asa ca Principele Radu a fost obligat sa-i tina locul lui Nicolae la diferite evenimente anuntate, dar la care acesta nu a mai dorit sa participe. Iar presa, a putut sa-si reia tirurile, sustinand ca Radu il exclude de la festivitati. Cat despre averea Regelui, aceasta chiar nu este o miza. Averea se imparte intre cele cinci fete ale Regelui si Regina Ana. Nici Nicolae, nici Radu nu sunt parte la mostenire, indiferent daca Nicolae este sau nu in tara, daca ar fi sau nu Principe.
In luna mai 2015, Nicolae face, in sfarsit, ceea ce-i place. In locul plictisitoarelor vizite protocolare, reuseste sa gaseasca finantare pentru un proiect interesant: turul Romaniei pe doua roti. Mai mult, scapa de supravegherea protocolului regal si devine personajul principal al evenimentului. In euforia data de acest statut se petrec multe. Se pare ca acum este facuta celebra inregistrare video care l-ar fi suparat pe Rege. Nimic deocheat, asa cum se spunea: la o masa cu ceva alcool, tanarul s-a urcat pe scaun si a spus „Eu sunt Regele Romaniei”. Putea fi considerat teribilism sau lipsa de politete fata de MS Regele Mihai, cel mult. Nu asta a fost problema, ci ipoteza unui copil pentru care Nicolae nu si-ar fi asumat responsabilitatea. Una dintre colaboratoarele lui Nicolae a lasat sa se inteleaga ca a avut o relatie intima si refuza sa-si intrerupa sarcina. Nicolae, pe de alta parte, refuza casatoria: Au avut loc mai multe consfatuiri intre membrii familiei regale, dar si intre Rege si consilierii sai. La sedinta Consiliului de Coroana din 1 august, Suveranul este ferm in ceea ce priveste excluderea lui Nicolae din linia de succesiune. 
Ramane fara obiect campania de discreditare a Casei Regale, pe tema derapajelelor „Printisorului”, care urma sa fie comparat cu Nicu Ceausescu. Replierea se face imediat: in loc sa apara dezvaluiri despre comportamentul frivol al Printisorului, este lansata teoria „Regelui captiv”, care ar fi fost obligat sa-l indeparteze pe carismaticul Nicolae, fie de catre serviciile secrete, fie de catre Principele Radu. Singurul „argument”: Margareta lipseste din pozele intrunirii, deci Radu a indepartat-o, pentru a-l putea „lichida” pe Nicolae. Explicatia cea mai simpla: Margareta nu apare in poze fiindca este cea care le-a facut, cu telefonul mobil. Nu este lasata sa strice un scenariu atat de interesant. Cativa postaci incep sa lanseze „informatii” care sa sustina scenariul, mergand pana la a „dezvalui” ca Regele a murit. Totul, sub pretinsa dragoste fata de Rege si aparenta disperare ca „altii” iau decizii in locul sau. Ce vor face acesti „devotati” monarhisti cand se vor publica inregistrarile Consiliilor de Coroana, care sunt pastrate in arhiva majestatii Sale Regelui? Singura lor speranta este ca publicarea inregistrarilor sa apara dupa ce ies ei la pensie de pe blogurile unde mananca o paine nefiscalizata.
Disperata de campania de presa ostila monarhiei, Marilena Rotaru ignora politica no-comment a Casei Regale si iese in public cu o declaratie soc despre Nicolae. Acesta ar fi fost „confiscat de cercuri oculte frecventate de personaje obscure, politicieni si interlopi, apropiati fostului presedinte, o adevarata fauna lipsita de orice scrupule. Nicolae a devenit, acceptand, fara sa-si dea seama de pericol, instrumentul cautat pentru lovitura pregatita”, scrie Marilena Rotaru. Din pacate, pentru un public neobisnuit cu subtilitatile, mesajul nu lamureste nimic. Marilena Rotaru nu poate trece peste fidelitatea fata de monarhie, dezvaluind intamplari care ar pune lucrurile in alta lumina, dar ar arunca si o umbra asupra Casei Regale. Pe scurt, mesajul dnei Rotaru s-ar traduce asa: Nicolae descoperise farmecul vietii de noapte din cluburile bucurestene, iar anturajul in care intrase era unul periculos. Politicienii la care se refera erau tineri si tinere din familii apropiate lui Traian Basescu, iar interlopii, personaje din ceea ce presa numeste Mafia Imobiliara. Simpla asociere cu unii dintre ei ar fi generat un scandal mediatic, darmite implicarea in proiecte concrete a tanarului. Ceea ce-i sperie cu adevarat pe consilierii Casei Regale este ca in presa nu transpira nimic. Ciudat, intr-un „orasel” in care totul apare la televizor, a doua zi. Asta inseamna ca oamenii aflati la butoanele campaniei media fie vor sa se foloseasca mai tarziu de tanarul neexperimentat in politica damboviteana, fie pregatesc lovitura de care vorbea dna Rotaru.
La sfarsitul lunii noiembrie 2015, in Evenimentul Zilei apare un articol definitoriu pentru campania ostila la adresa Casei Regale. Articolul preia o „informatie” dintr-un site cunoscut pentru afinitatea cu Traian Basescu a editorului sau, Andrei Badin. Nicoleta Carjan, o colaboratoare a Principelui Nicolae, nu a reusit sa scape de sarcina cu pastila de dupa si nu doreste sa faca avort. Pentru ca va naste un baiat, ea ar pune in pericol cuplul Radu-Margareta, aceasta fiind explicatia excluderii lui Nicolae din linia de succesiune, scriu Flux 24 si EvZ. Total aberant. In loc sa observe ca Nicolae refuza sa-si asume responsabilitatile de parinte, de exemplu, sau sa rationeze ca, tocmai din cauza tatalui nu poate copilul sa ajunga o amenintare pentru succesiune, Flux si EvZ il victimizeaza din nou pe Printisor si o incrimineaza pe Margareta. Oricum, din decembrie nu avea sa le mai foloseasca la nimic aceasta campanie ostila Casei Regale.
In decembrie, DNA lamureste misterul atacurilor sustinute la adresa monarhiei din ultimii ani. Retinerea Printului Paul arata ca adversarul Casei Regale este legat prin afaceri de sute de milioane de euro de combinatori imobiliari cu o puternica forta relationara si materiala, dar si de influenti oameni din presa, cum ar fi Dan Andronic. Direct interesat in dosar, potrivit procurorilor. Atacurile fostului presedinte la adresa Regelui Mihai, dar si campania desfasurata de oamenii sai din presa, la adresa cuplului Margareta-Radu, se vad in alta perspectiva, dupa ce publicul a aflat cum era folosit de sforarii regimului Basescu asa-zisul Prins Pol, arata dcnews.ro.
Comentarii
Adauga un comentariu