National

DNA: Ludovic Orban ar fi cerut 50.000 de euro de la un om de afaceri

Publicat: 11 apr. 2016
1

Ludovic Orban a anuntat la iesirea de la DNA ca a fost pus sub inculpare sub control judiciar si ca, de aceea, renunta la candidatura pentru Primaria Bucurestiului. De asemenea, liberalul a spus ca isi da demisia din functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor si din pozitia de prim-vicepresedinte al PNL. Potrivit lui Orban, procurorii il acuza de obtinerea de foloase necuvenite in executarea functiei politice.

DNA arata intr-un comunicat ca Orban ar fi cerut de la un om de afaceri 50.000 de euro in numerar pentru „a remit banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului”.

Orban a refuzat sa spuna in ce dosar este inculpat si a adaugat ca nu a incalcat legile.

“Nu am incasat niciun folos necuvenit”, a spus Orban, precizand doar, la insistentele jurnalistilor, ca „este legat de ceva intamplat mai de curand”.

„Nu pot sa ma prezint in fata cetatenilor sa le cer votul cat timp sunt intr-o ancheta penala”, a spus Ludovic Orban la iesirea de la DNA, unde fusese chemat la ora 15.00.

„Sunt afectat sufleteste, dar nu pun sub nici o forma la indoiala activitatea DNA in acest caz.(…) Am sustinut activitatea DNA si consider ca este benefica pentru societatea romaneasca”, a precizat el.

„Dupa cum bine stiti, PNL a sustinut permanent lupta impotriva coruptiei, in toate situatiile, si solicitarile formulate de DNA, de justitie, nu voi face nicio exceptie in acest caz”, a adaugat deputatul.

Acesta a precizat ca si-a retras candidatura pentru a nu afecta sansa PNL de a castiga primaria Capitalei.

„Voi vedea in ce mod imi voi continua cariera”, a spus el, respingand intrebarile privind o candidatura ca independent: „Nu mai joc cu viata publica, nu ma joc sa apar in fata cetatenilor si sa le cer votul”.

Comunicatul oficial al DNA
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au pus in miscare actiunea penala si au dispus luarea masurii controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile, respectiv de la data de 11.04.2016, fata de inculpatul ORBAN LUDOVIC, prim–vicepresedinte al unui partid, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000

Din ordonanta de dispunere a controlului judiciar intocmita de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora :

La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepresedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic candideaza la functia de primar al municipiului Bucuresti.
 
Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi intrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro in numerar, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una – doua saptamani.

Omul de afaceri a acceptat sa efectueze plata sumei de 50.000 euro in considerarea functiei de conducere pe care Orban Ludovic o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri.

Adauga un comentariu