National

DNA motiveaza cererea de arestare in lipsa a lui Elan Schwartzenberg

Publicat: 30 mai 2016
1

Procurorii anticoruptie au cerut arestarea lui Elan Schwartzenberg, fiind acuzat de complicitate la dare de mita, in solicitare DNA motivand ca omul de afaceri „s-a ascuns, in scopul de a se sustrage de la urmarirea penala”.

Procurorii anticoruptie au cerut arestarea preventiva a lui Elan Schwartzenberg, sustinand ca acesta „ s-a ascuns, in scopul de a se sustrage de la urmarirea penala”, mentioneaza DNA intr-un comunicat de presa. DNA a inaintat cererea catre instanta la data de 20 mai 2016, Elan Schwartzenberg fiind acuzat de complicitate la dare de mita, Tribunalul Bucuresti urmand sa judece cauza la data de 09 iunie.

„In cursul anului 2011, inculpatul Schwartzenberg Emilian l-a ajutat pe Morgenstern Avraham, administrator unic al unei firme, sa ii dea lui Mazare Radu Stefan, primarul municipiului Constanta de la acea vreme, suma totala de 175.000 de euro pentru ca acesta din urma sa faca demersuri atat in cadrul atributiilor de serviciu cat si in afara (contrare) lor, astfel incat sa faciliteze castigarea, de catre firma respectiva, in conditii avantajoase, a unei licitatii avand ca obiect contractul de construire a Campusului social Henri Coanda in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro)”, precizeaza DAN in comunicatul de presa.

„Ajutorul acordat de Schwartzenberg Emilian a constat, pe de o parte, in faptul ca a intermediat darea sumei de 175.000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a unei societati offshore (societate al carei beneficiar real era) si, pe de alta parte, a facilitat relatia dintre Mazare Radu Stefan si Morgenstern Avraham, fiind prieten cu amandoi. Societatea off shore este o societate inmatriculata in Insulele Virgine Britanice care avea deschise conturi in Liechtenstein. Toate operatiunile de transfer bancar erau ordonate de Schwartzenberg Emilian, in calitate de beneficiar real si puse in executare de o alta persoana”, mai explica procurorii.

Cauza este disjunsa din dosarul in care a fost trimis in judecata Radu Mazare, fiind acuzat ca ar fi primit 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale „Henri Coanda” -, pentru a il ajuta pe aceasta sa castige licitatia si pentru a mari, ulterior, valoarea contractului.

Adauga un comentariu