National

DNA pune sechestru pe averea Alinei Bica, fosta sefa a DIICOT

Publicat: 26 nov. 2014
1

DNA a pus miercuri sechestru asigurator pe bunurile mai multor invinuiti din dosarul fostei sefe a DIICOT, Alina Bica. Printre cei impotriva carora s-a luat aceasta masura se numara chiar Alina Bica.

Procurorii au pus sechestru si pe averea fostei sefe a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, Crinuta Dumitrean, dar si pe 32 de terenuri apartinand omului de afaceri Gheorghe StelianStelu„.

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica a fost arestata preventiv, sambata dimineata, printr-o decizie luata de instanta suprema.

Citeste si Predoiu o lauda pe Alina Bica. Iata cum comenteaza relatia acesteia cu Elena Udrea

Bica este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu despagubiri aprobate in 2011 pentru Gheorghe Stelian, fiind vorba de un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu 61 de milioane de euro. Sefa DIICOT era atunci secretar de stat in Ministerul Justitiei si membru al comisiei din ANRP care a aprobat despagubirile.

In acelasi dosar, a fost arestata preventiv si fosta sefa a ANRP, Crinuta Dumitrean, impreuna cu mai multi fosti membri ai Comisiei Centrale din cadrul institutiei in care se dadeau deciziile de aprobare a restituirilor si a sumelor aferente.

Citeste si GIGI BECALI vorbea din 2012 despre coruptia de la ANRP. Acum procurorii confirma

In acelasi dosar este urmarit penal, pentru abuz in serviciu, deputatul UDMR Marko Attila, si el membru al comisiei care a acordat despagubirile, procurorii DNA cerand Camerei Deputatilor aviz pentru arestarea acestuia.

De abuz in serviciu este acuzat si un alt membru al comisiei, Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit in ianuarie presedintele PNL Sector 1, in cazul caruia procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar.

Citeste si CTP: Cred ca mai lipseste Traian Basescu sa raspunda la niste intrebari puse de un procuror

Totodata, in documentele DNA se mai arata ca omul de afaceri Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a interveni „pe langa factori de decizie din cadrul ANRP” in vederea solutionarii dosarului lui Gheorghe Stelian.

Comentarii
  • OARE DE CE NU SE APLICA LEGEA SI IN ALTE CAZURI DE PUNERE SUB SECHESTRU A UNOR AVERI??? Ex. dlui COCOS?? si altor din zona dlui. Dar NU ne putem explica ca in alte cazuri nici nu s-au efectuat perchezitii la domiciliile unor anchetati. Ex. dlui Mircea Basescu ????

Adauga un comentariu