National

DNA si ANAF, cu ochii pe medici si farmacisti. Detalii din dosarul de coruptie

Publicat: 31 iul. 2015
1
Companiile farmaceutice, cercetate de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in dosarul coruptiei din sanatate, privind intelegeri intre medici si distribuitori de medicamente privind prescrierea unui tratament mai scump, sunt suspectate de evaziune fiscala, potrivit unui comunicat ANAF. 
Directia Generala Antifrauda Fiscala a efectuat in martie si aprilie verificari asupra documentele prezentate de unele societati comerciale ca avand domeniu de activitate productia si distributia de medicamente. Astfel, ANAF a constatat ca inntre 2013 si 2014, respectivele societati au desfasurat relatii comerciale cu mai multe agentii de turism, de la care au achizitionat pachete de servicii pentru medici. Aceste pachete ar fi fost, de fapt, „recompensa” medicilor pentru ca le-au prescris pacientilor medicamentele comercializare de acele companii farmaceutice. 
Mai mult, ANAF arata ca evenimentele la care ar fi participat medicii (conferinte, congrese in tara si in strainatate) au fost inregistrate in evidenta contabila cand de fapt ele nu s-au realizat, sau au reprezentat doar decontarea unor deplasari in scopuri turistice. 
Adauga un comentariu