National

DNA-ul a pus sechestul pe bunurile lui Blejnar

Publicat: 08 aug. 2012
1

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a solicitat instituirea sechestrului asiguratoriu asupra mai multor bunuri mobile si imobile apartinand fostului sef al ANAF Sorin Blejnar, fostului sau sef de cabinet Codrut Marta si fostului director al Autoritatii Nationale a Vamilor, Viorel Comanita.

Sechestrul a fost instituit la sfarsitul lunii iulie si a vizat imobile, terenuri si actiuni, au declarat surse judiciare.

In cazul lui Sorin Blejnar, masura a vizat bunuri imobile in municipiul Arad, un imobil si un teren situate in sectorul 1 din Bucuresti, alte actiuni cotate pe piata bursiera cu o valoare aproximativa de 253.158,90 lei, dupa cum rezulta din declaratia de avere a acestuia din 2011.

Pentru Codrut Marta, a fost instituit sechestru doar asupra unui imobil din sectorul 2, cu o valoare de impunere de 332.860 lei, acesta neavand actiuni cotate pe piata bursiera.

In cazul lui Viorel Comanita, s-a constatat ca la adresa de domiciliu nu locuieste nimeni, dar a fost identificata o proprietate detinuta de acesta in judetul Sibiu, au mai declarat sursele citate.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), fostul sef al ANAF Sorin Blejnar ar fi sprijinit din mai 2011 pana in iulie 2012 un grup infractional care a initiat un amplu mecanism evazionist vizand sustragerea de la plata accizelor a unor cantitati de motorina vandute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

Fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Constanta Dan Secareanu si alte sapte persoane din dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro au fost arestate preventiv pentru 29 de zile.

Comanita si Blejnar au interdictie de a parasi tara.

In acelasi dosar, au fost emise mandate de arestare in lipsa pentru fostul sef de cabinet al lui Blejnar, Codrut Marta, sotii Radu si Dana Nemes si Mihai Gulea, in timp ce Stefan Puscasu si Ovidiu Ioan Moldovan au primit interdictie de a parasi tara.

Potrivit Ordonantei de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori, in perioada mai 2011 – iulie 2012, George Guliu, Dumitru Chirvasitu, Andrei Florin Juganaru, Radu Nemes si Dana Nemes au constituit si coordonat o grupare infractionala organizata prin initierea unui amplu mecanism evazionist ce vizeaza sustragerea de la plata accizelor aferente a peste 33.000 de tone de motorina care au fost comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

Sursa: rtv.net

Comentarii
  • Asta e cel mai smecher mafiot din Romania a tuturor timpurilor. Asta e al Capone de Romania. Nu interlopii astia care se cred MAFIA SICILIANA. O SA SE DESCOPERE ADEVARUL.NICI NU VA IMAGINATI CINE ESTE ACEST BEJNAR 😉 E CEL MAI BOGAT ROMAN!

Adauga un comentariu