National

DNA-ul vrea ca tablourile lui Valcov sa fie expuse

Publicat: 27 mart. 2015
1

Directia Nationala Anticoruptie confirma faptul ca a identificat 101 tablouri, care au fost achizitionate prin interpusi de fostul ministru de Finante Darius Valcov, urmand ca operele de arta sa fie expertizate si apoi predate in custodia unei institutii specializate in domeniu, care le va putea expune.

Potrivit unui comunicat al DNA, ca urmare a incuviintarii de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorii au efectuat perchezitii domiciliare in sase locatii situate in Bucuresti (o locatie), municipiul Slatina (4 locatii) si o localitate din judetul Olt, in scopul identificarii unor tablouri despre care exista indicii ca ar fi fost achizitionate, prin interpusi, de catre Darius Valcov, cu banii presupus obtinuti din comiterea de infractiuni.

Citeste si DNA scotoceste in morminte dupa averea lui Valcov

Ca urmare a perchezitiilor, s-au identificat 101 tablouri pe care figureaza semnatura unor pictori celebri, cum ar fi Pablo Picasso (doua gravuri si un desen in carbune), Andy Warhol, Nicolae Tonitza, Stefan Luchian, Gheorghe Petrascu, Constantin Piulita, Corneliu Baba, Horia Bernea, Octav Bancila.

Citeste si Darius Valcov, AUDIAT la DNA pentru comoara ascunsa. Ce planuri avea cu tablourile

„Exista date ca cea mai mare parte a acestor tablouri au fost achizitionate de la case celebre de licitatii. A fost initiata procedura de identificare si certificare a tablourilor, la care participa o echipa de experti muzeografi si alti experti in domeniul artelor figurative. Dupa expertizare, tablourile urmeaza a fi predate in custodia unei institutii specializate in domeniu care va aprecia inclusiv asupra posibilitatii ca respectivele tablouri sa fie expuse, pana la finalizarea procesului penal si stabilirea situatiei lor juridice”, precizeaza DNA.

Comentarii
  • Acest individ era ministru de finante, cel care strangea de gat contribuabilii sa-si plateasca taxele, cel care trimitea Antifrauda sa inchida activitatea firmelor daca aveau plus in casa 10 lei.E plin Guvernul Ponta de borfasi.

Adauga un comentariu