National

DNA vrea confiscarea a peste 3,7 milioane de lei de la Ponta si Sova

Publicat: 17 sept. 2015
1

Procurorii DNA solicita completului de la Inalta Curte care va judeca dosarul Turceni-Rovinari in care sunt inculpati Victor Ponta si Dan Sova confiscarea unei sume de peste 3,7 milioane de lei, precizand totodata ca pana la finalul anchetei CE Oltenia nu s-a constituit parte civila.

Premierul Victor Ponta a fost trimis in judecata, joi, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru comiterea infractiunilor de fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte comise in perioada in care era avocat.

Citeste si Ponta iese la atac. Prima reactie dupa trimiterea sa in judecata

In actul de sesizare a instantei se precizeaza ca „in cauza au fost dispuse masuri asiguratorii asupra bunurilor inculpatilor, asa cum rezulta din ordonantele nr. 122/P/2012 din datele de 13 iulie si nr. 122/P/2012 din 15 septembrie”.

„In temeiul disp. art. 112 alin. 1 lit. e C.p.p., instanta urmeaza sa dispuna confiscarea sumei de 181.439,98 lei dobandita de catre inculpatul Ponta Victor-Viorel in temeiul conventiei de conlucrare si confiscarea sumei de 79.641,11 lei reprezentand contravaloarea dreptului de folosinta a autoturismului Mitsubishi, sume de bani provenite din savarsirea de infractiuni”, se arata in rechizitoriu.

Citeste si Klaus Iohannis ii cere demisia lui Victor Ponta

De asemenea, procuroii cer judecatorilor sa dispuna confiscarea sumei de 3.455.755,27 lei din averea senatorului PSD Dan Sova, suma care ar fi fost dobandita de acesta „prin savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si ulterior spalata de acesta, in masura in care nu serveste la despagubirea persoanei vatamate, Complexul Energetic Oltenia”.

In document se mai arata ca, pe latura civila, „Complexul Energetic Oltenia nu a comunicat pana in prezent daca se constituie parte civila in cauza”.

Citeste si Bani cu miros penal incasati de Iohannis. Procurorii DNA verifica dosarul averii familiei

In schimb, ANAF s-a constituit parte civila in cadrul procesului penal, cu suma de 126.979,73 de lei, pentru recuperarea prejudiciului produs bugetului de stat prin fapta de evaziune fiscala.

Comentarii
Adauga un comentariu