National

DNA vrea mandate de RETINERE pentru 72 de ore

Publicat: 20 apr. 2015
1
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a transmis Comisiei parlamentare de revizuire a Constitutiei propunerile institutiei pe care o conduce de modificare a legii fundamentale. DNA propune modificarea perioadei de retinere de la 24 de ore la 72 de ore, invocand in acest sens practica majoritatii statelor europene, unde perioada de retinere este de 48 sau de 72 de ore.
Totodata, in documentul transmis comisiei de catre Laura Codruta Kovesi, DNA propune modificarea Constitutiei astfel incat „imunitatea parlamentara sa se limiteze strict la declaratiile politice”. DNA considera necesara amendarea legii fundamentale si in privinta ministrilor penali.
Comentarii
  • Kovesi, deja puteti aresta oameni pe baza suspiciunilor (si nu certitudinilor, cum era prevazut in vechiul cod); acum vreti si pe 72 de ore? E cumva o noua forma de KGBizare a noii randuiri sociale? Scuze, dar mi se par abuzuri..la nivel de drepturile omului. Tradus, pe limba prostilor: ma iei din casa mea si ma trantesti intr-o celula insalubra, pe baza unei suspiciuni (asa zice noul cod,suspiciune!) si vrei sa ma tii 72 de ore, nu 24 pana cand ajung in fata unui judecator? Ca nivel de respectare a drepturilor omului, care-i diferenta dintre noul trend si politia anilor ’50?

Adauga un comentariu