Eveniment-Social

Doar 1.000 lei amenda pentru furtul cu repartitoare

Publicat: 27 mart. 2008

• In normele care reglementeaza functionarea firmelor de repartitoare pe care SC CET Iasi SA vrea sa-l impuna este stipulata o clauza care prevede amendarea firmelor de profil cu numai 1.000 lei in cazul in care calculeaza eronat facturile de caldura

Noul regulament impus de CET Iasi SA in privinta functionarii firmelor de repartitoare precizeaza amendarea cu 1.000 lei a societatilor comerciale de profil care incarca in mod nejustificat facturile de incalzire. Pedeapsa pare a fi prea mica in cazul unei abateri de acest gen, avand in vedere ca unii locatari se pot trezi ca au de platit facturi de zeci de milioane lei vechi intr-o iarna pentru ca le-au fost calculate eronat cheltuielile de incalzire. Dupa ce firma Techem SRL a fost sanctionata de catre Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Iasi de trei ori la rand cu cate 4.000 lei, noul regulament pare a fi pe placul acestor firme, deoarece o astfel de sanctiune nu este o gaura mare in buget. Pe de alta parte, acest regulament starneste inca nemultumirea asociatiilor de proprietari care acuza CET Iasi SA ca nu a tinut cont de opiniile lor. In ceea ce priveste amenda aplicata firmelor de repartitoare, in acest regulament exista o prevedere care stipuleaza ca nerespectarea de catre prestator a prevederilor privind montarea la toti consumatorii dintr-o scara de bloc a repartitoarelor, precum si receptia si intocmirea procesului verbal de punere in functiune si receptie, dar si nerespectarea de catre firmele de repartitoare a prevederilor referitoare la metodologia de repartizare si neadoptarea acesteia emisa de Primaria municipiului Iasi, de catre proprietarii din scarile de bloc, se sanctioneaza cu amenda de pana la 1.000 lei.

„Regulamentul serviciului public de alimentare cu energie termica, cat si regulamentul pentru intocmirea procedurii de stabilire si facturare a consumurilor de energie termica pentru consumatori trebuiau discutate in primul rand cu cetatenii, dupa cum prevede legea, dar ele au aparut la noi prin documentele trimise si nu au fost discutate”, a precizat Dumitru Bucur, reprezentant al asociatiilor de proprietari. Pe de alta parte, reprezentantii unitatii de termoficare, CET Iasi SA sustin contrariul. Acestia precizeaza ca prevederile au fost intocmite si cu acordul asociatiilor de proprietari, iar regulamentul urmeaza ca intr-un timp de minim 30 de zile de la adoptarea acestuia in sedinta de Consiliu Local sa fie avizat. „Aceste prevederi urmeaza sa intre in vigoare dupa ce vor fi avizate de consilierii locali. In ceea ce priveste amenda pentru firmele de repartitoare, aceasta poate ajunge la un maxim de 1.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor din regulament”, a declarat Ovidiu Mihaiuc, purtatorul de cuvant al furnizorului de agent termic.loading...

Comentarii
 • ESTE DE INTELES DE CE AU PUS CET-ul O AMENDA ASA MICA!!!!DECI FIRMELE DE REPARTITOARE VOR FI LA MINA LOR VOR CALCULA CE VREA CET .DECI HOTIE MAI DEPARTE. HUOOO.. SA FACA DOTARILE NECESARE SI REABILITAREA HIDRAULICA IN PUCTELE TERMICE SI SUBSOLURI.

 • Primaria, pentru a nu aloca prea multe fonduri catre C.E.T. tolereaza si sustine ca acesta in cirdasie cu Termoservis, care esre a primariei si cu firmele de repartitoare,pe care le sustine,sa incarce nejustificat facturile consumatorilor.De sumele incasate nejustificat beneficiaza Primaria, C.E.T-ul si Termoservisul. Ceilalti administratori ai asociatiilor,au intrat fara sa vrea in acest lant al hotiei. Care s-au prins si au inceput sa tipe au fost stimulati sa taca si sa tolereze, ceilalti mai naivi cred ca asa este normal si se supun. Tot circul facut de C.E.T cu regulamente si alte prostii are rolul de a lungi cit mai mult aceasta situatie infractionale,pentru a beneficia cit mai mult de situatie.

 • Din partea caror asociatii de proprietari a primit acordul CET Iasi ?
  Acordul are la baza procese verbale semnate ale membrilor asociatiilor de proprietari?
  De cand CET Iasi are dreptul de a impune regulamente elaborate in interes propriu, in dauna cetatenilor orasului care nu au nici o relatie contractuala cu aceasta intreprindere ?
  Oare desprinderea locuitorilor acestui oras de la sistemul centralizat de incalzire nu este rezultatul „calitatii serviciilor” furnizate de aceasta intreprindere ?
  CET Iasi sa-si faca regulamente valabile in limita perimetrului pe care il ocupa.
  In final as dori ca CET Iasi sa faca public calculul matematic ce a stat la baza procentului de 20% ca mie mi-a iesit (din burta ca si lor) 19.999% sau 1%

 • Rugam redactia ziarului sa faca si o dezbatere despre apa meteorica care o platim ca fraierii chiar daca ploua chiar daca nu.Intrebati va rugam pe mai marii nostrii care ne conduc despre aceasta problema. Va multumesc!

Adauga un comentariu