Local

Doar 3 persoane confirmate cu noul coronavirus în județul Iași, în ultimele 24 de ore. Totodată, nu s-a înregistrat niciun deces

Publicat: 19 iun. 2021
În Iași, situația pare să fie ținută sub control în privința noului coronavirus

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 19 iunie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 42.397 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 3 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore a fost efectuata o externare. În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 915.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că în ultimele 24 de ore Serviciul Județean de Ambulanță Iași s-au realizat 3 recoltari la domiciliu.

Campania de vaccinare merge înainte

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 359373 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 190746 au fost vaccinate cu doza I și 168627 cu doza II. Pe data de 18 iunie 2021 au fost vaccinate 1440 de persoane. Mentionam ca 672 de persoane au primit doza I și 768 de persoane au primit doza a II-a. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, până în momentul de față au fost efectuate 8373 de vaccinari, 338 doze fiind administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 425 de reacții adverse ușoare.

Care este gradul de ocupare al paturilor din spitale

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 19 iunie 2021, sunt ocupate 19 de paturi din care 3 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:
1 pat ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
1 pat ATI la Spitalul Municipal Paşcani
1 pat ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 13 paturi ATI:
7 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
5 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
1 pat ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție 163 de paturi, dintre care 97 de paturi pentru bolnavii confirmați pozitiv cu COVID-19 (CF Pascani – 22 paturi, CF Iasi – 15 paturi, Spitalul Orasenesc Harlau – 12 paturi, Spitalul de Pneumologie – 28 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 20 de paturi) și 67 de paturi în zonele rosii destinate pacienților cu alte patologii și confirmati pozitiv cu COVID-19.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturi ATI.
O persoana confirmata pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

In zona ATI Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate cele 5 paturi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 19 iunie 2021, un număr de 28 de persoane se află în izolare, iar 15 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Comentarii
 • [url=https://umbria-traveller.com] world cuisines
  [url=https://umbria-traveller.com] food art
  [url=https://umbria-traveller.com] festive dishes
  [url=https://umbria-traveller.com] types of dishes
  [url=https://umbria-traveller.com] diet food
  [url=https://umbria-traveller.com] cooking
  [url=https://umbria-traveller.com] diets & weight Loss

Adauga un comentariu