National

Doar azi se mai pot face donatii pentru „Cumintenia Pamantului”. Val de sms-uri pe ultima suta de metri

Publicat: 30 sept. 2016

Vineri este ultima zi in care se poate dona pentru cumpararea „Cuminteniei Pamantului” a lui Constantin Bracusi, iar multi romanii au incercat sa se mobilizeze pe ultima suta de metri.

In utimele ore s-a inregistrat un val de donatii prin sms pentru „Cumintenia Pamnatului”. Mai exact, peste 10.000 de mesaje, fiecare cu o donatie de 2 euro, au fost contorizate joi, potrivit Stirile TVR.
Vezi si: Ambasada Rusiei amplifica scandalul donatiei pentru ”Cumintenia Pamantului” si anunta ca va face o noua donatie
Ca sa achizitioneze sculpturastatul roman trebuie sa plateasca 11 milioane de euro si se astepta sa stranga 6 milioane de euro de la cetateni. 5 milioane de euro vor fi dati de Guvern. Pana la 15 septembrie, din datele oficiale, se adunasera 800.000 de euro, iar in ultimele doua saptamani se estimeaza ca suma a ajuns la circa un milion de euro.

Peste 500.000 de euro provin din transferuri bancare, in jur de 150.000 de euro – donatii directe online pe site-ul Brancusiealmeu.ro, prin aplicatia eMag s-au strans 60.000 de euro, iar din sms-uri s-au adunat 100.000 de euro.

Premierul Dacian Ciolos declara, joi, ca numarul mare de sms-uri cu donatii pentru „Cumintenia Pamantului” inseamna ca oamenii stiu sa se mobilizeze si sa arate respect pentru valorile nationale.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu