Titlurile zilei

Doar dacă te uiți la aceste imagini cu un puternic impact emoțional din secția ATI a Spitalului Mobil de la Lețcani îți poți da seama ce înseamnă această pandemie COVID-19! Zeci de pacienți se zbat între viață și moarte

Publicat: 21 oct. 2021
Zeci de bolnavi se zbat între viață și moarte în secția ATI a Spitalului Mobil de la Lețcani

Peste 20 de pacienți COVID-19 se zbat între viață și moarte în secția ATI a Spitalului Mobil de la Lețcani! Reporterii „BZI” au intrat în câteva saloane ale spitalului în care pacienții reușesc cu greu să respire, urlă de durere și disperare. Imaginile sunt greu de descris în cuvinte. O femeie dependentă de oxigen își găsește cu greu cuvintele și spune că cel mai mare regret este că nu s-a vaccinat, iar o altă pacientă țipa de disperare și spunea că își dorește să moară

Imagini greu de descris în cuvinte. Zeci de pacienți infectați cu noul coronavirus se zbat între viață și moarte în secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Mobil de la Lețcani. În liniștea asurzitoare care cuprinde intrarea în spital se aud doar sunetele emise de aparatele care îi țin în viață pe pacienții aflați în stare foarte gravă. Puțini sunt cei care sunt conștienți și pot vorbi, să spună prin ce dureri trec. Reporterii „BZI” au intrat în câteva saloane, unde suferința, oboseala medicilor se vedea dincolo de masca care le acoperea întreaga față. O pacientă dependentă de oxigen cu greu și-a găsit cuvintele și cu lacrimi în ochi a transmis:

„Cel mai rău îmi pare că nu m-am vaccinat, iar dacă o să ies de aici vie, o să le spun și nepoților, și tuturor să se vaccineze. Nu e de glumă! România arde!”.

Această femeie mai are o speranță că își va reveni, însă la salonul alăturat o altă pacientă urla de disperare și suferință. Peste tot se auzea strigătul ei de disperare:

„M-am săturat! Vreau să mor!”.

Minute la rând a țipat femeia, până a rămas fără puteri. Este internată în secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Ieri, la Spitalul Modular de la Lețcani erau ocupate 28 de locuri ATI și urma să mai fie operaționalizate alte 24. Ambulanțele veneau și plecau într-un flux continuu.

18 decese și peste 700 de noi cazuri în Iași

Doar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 716 noi cazuri de COVID-19 și 18 decese în rândul persoanelor infectate. Acestea sunt persoane care au prezentat o formă gravă a bolii și au fost internate în secțiile ATI. De la debutul pandemiei COVID-19 și până ieri, numărul deceselor provocate de infectarea cu SARS-CoV-2 a ajuns la 1.320 în județul Iași. Ieri erau internați 880 de pacienți, iar 117 dintre aceștia se aflau în secțiile ATI, prezentând forme grave.

Cele mai multe locuri ocupate în ATI erau la Spitalul de Neurochirurgie, 19 paturi, urmat de Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, 17, care este spital exclusiv COVID-19. Totodată, au mai fost identificate șapte paturi ocupate la Spitalul Municipal Pașcani, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie – șase, Spitalul „Sfântul Spiridon” – 12, Spitalul Clinic CF Iași – șapte, Spitalul de Recuperare Iași – șapte, Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” – șase, trei la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași și cinci paturi ATI la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași. Tot ieri au fost externați 85 de pacienți și alți 97 au fost internați.

Trei noi focare de COVID-19 în Iași

În acest an, la Iași au fost depistate aproximativ 30 de focare COVID-19. Direcția de Sănătate Publică a raportat apariția a trei noi focare de infecție la trei unități de învățământ. Un focar este la Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iași, unde 28 de persoane sunt infectate, dintre care 19 elevi și nouă persoane din personalul unității de învățământ. În acest caz s-au luat următoarele măsuri: izolarea pacienților pozitivi la domiciliu și două în spital, plus suspendarea activității unității pentru 14 zile. Un alt focar se află la Școala Gimnazială NR. 41 – Penitenciar, cu șapte elevi infectați, activitatea a fost suspendată pentru 14 zile. Cel de-al treilea focar este la Liceul Special „Moldova”, Tg. Frumos, cu 11 persoane infectate. Persoanele pozitive au fost izolate la domiciliu, iar ca în celelalte cazuri, activitatea a fost suspendată pentru 14 zile.

Comentarii
  • Care era starea lor de sanatate inainte ce covid? Nu contest starea lor,insa aceasta lupta intre viata si moarte nu este din cauza Covid.Mancati prea multe ciuperci,prost informati audienta!!!

  • Pensionar ai sa ajungi si tu, dar dupa cum te manifesti, nu cred ca mai apuci. Intr-adevar, multi au probleme de sanatate, dar au ajuns in spital si au murit si oameni fara alte boli. Ceea ce nu inteleg zmeii astia care nu pot trai decat in restaurante si cluburi este ca in afara de mortii astia de acum, tara va fi ca un sat ars, scoala nu mai e scoala, educatie zero, serviciile de sanatate sunt secate de resurse, economia e la pamant oricum. De fapt, ravagiile sunt pe termen lung, nu doar in aceste 4-5-8 valuri, dar cine sa inteleaga lucrurile astea.

  • Sosoaca este vaccinata, altfel nu poate sa urle la doctorii care ingrijesc bolnavii de covid-19.
    Antivaxerii sa se duca la Letcani sa ingrijeasca infectatii cu covid-19.

Adauga un comentariu