News Flash:

Doar doua mii de turisti straini au venit la Iasi

7 Septembrie 2010
1538 Vizualizari | 4 Comentarii
Palatul Culturii
In medie, intr-o luna de zile, in Iasi nu calca nici macar doua mii de turisti straini. Din numarul total de turisti care au venit in primele luni ale verii la Iasi, doar 11 la suta, adica 1.858 de persoane, au fost turisti straini. Conform datelor prezentate de Directia Judeteana de Statistica (DJS) Iasi, in luna iunie, ultima luna de raportare, prin Iasi au trecut doar 14 mii de persoane. Chiar daca, la prima vedere, numarul pare extrem de mic, trebuie mentionat si faptul ca, in aceasta perioada, au fost cu aproape 20 la suta mai multi turisti decat in vara anului trecut. In ceea ce priveste turistii straini, 79 la suta dintre acestia provin din tari situate in Europa si, in special, din Italia. Acestia sunt adusi, in principal, de actualele sau viitoarele sotii iesence. In ceea ce priveste afluxul de turisti, de la inceputul anului pana in prezent, prin camerele unitatilor turistice din Iasi au trecut un pic peste 80 mii de turisti, cu aproape zece la suta mai mult fata de anul 2009. Si in aceasta perioada, turistii romani au fost predominanti, in timp ce strainii au reprezentat doar 10,5 la suta. Acestia au preferat, in proportie de 72 la suta, sa stea la hoteluri, in special la cele de trei stele. In ceea ce priveste innoptarile înregistrate în toate structurile de primire turistica, in primul semestru al anului 2010, turistii au stat numai putin de 163 mii zile. Durata medie a sederii a fost 1,94 zile, pentru turistii romani, si de 2,81 zile, pentru turistii straini.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (4)

Ioana  | #121989
Fratilor de peste Prut, intrati pe link-ul de mai jos:
http://www.wix.com/nfnd11/NeoBux
iesean  | #122054
Ce sa admire turistii straini la Iasi? Monumentele istorice, obiectivele emblematice pentru Iasi- Teatrul National, Filarmonica, Palatul Culturii, biserica "Trei Ierarhi", Golia, mitropolia sunt in schele de vreo 25 ani,( probabil ca se asteapta un cutremur sa simplifice treaba!!!) alte muzee precum Casa "Vasile Alecsandri" sunt in ruina, sau au devenit carciuma ( vzin Casa "Vasile Pogor", site-urile arheologice sunt si ele carciumi;spectacole de teatru - nu, concerte simfonice - nu, expozitii de arte plastice- cat se poate de nerelevant! Ca sa faca cumparaturi, turistul ar trebui sa aiba cateva magazine cu produse autohtone. sau cu arta populara autentica! Singura atractie ar ramane numai piata din cart. Alexandru, pentru ca daca s-ar nimeri in piata "Chirila" nu ar mai calca prin Iasi chiar niciodata!
Ce au facut "edilii" pentru a conserva autenticitatea culturala mostenita de Iasiul de azi de la Iasiul de ieri? NIMIC! Au ridicat un bust al lui Sergiu Celibidache in fata Filarmonicii, caruia, calatorii din statia de tramvai ii arunca in brate, in semn de pretuire, chistoacele de tigari si biletele folosite de tramvai! Are azi Iasiul o viata culturala? Se asteapta sarbatoarea Sfintei Paraschiva pentru a umple iar orasul de fumul gratarelor, de decibelii dezlantuiti ai manelistilor si ******** catorva
"masinarii de rupt gatul", in care neghiobii isi incearca rezistenta si isi risca viata! Iasul lui Nechita este azi o caricatura jalnica a Iasului lui Alecsandri!
dan  | #122080
ma mir ca au venit 2 mii de turisti.Intrebarea e si cat au stat? Dar mai e ceva,turistii aia din italia cred ca sunt romani veniti in vacanta in romania si se dau italieni ca le e rusine ca au fost romani.
Pai daca nu mai are escroaca ALAZAROEI si reporterul CAZACU taraba in strand si-n targ ? De aia nu mai vin turistii !  | #122140
Cazierul recidivistului BARBIERU ION CRISTIAN

ANTECEDENTELE PENALE ale recidivistului BARBIERU ION CRISTIAN


Fiul lui Gheorghe si Maria,
Nascut la data de 17.11.1969 in Municipiul Roman, Jud. Neamt,
Ultimul domiciliu din Cartea de Identitate seria MX 580539 din 15.12.2005
Aleea M. Sadoveanu nr.28,
C N P 1691117272631

Condamnat 1 an si 6 luni inchisoare pt. Art 213 Cod Penal, cu aplicarea Art. 71 si 64 C.P.
- Art. 213 – Abuzul de Incredere – Insusirea unui bun mobil al altuia, detinut cu orice
titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 4 ani sau cu amenda.
Art. 64 – Interzicerea unor drepturi : Pedeapsa complementara
a) dreptul de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functiile elective publice;
cool.gif dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat;
c) dreptul de a ocupa o functie sau a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pt. savarsirea infractiunii;
d) drepturile parintesti;
e) dreptul de a fi tutore sau curator;
Sentinta Penala 255/11/07.1997 – Judecatoria Iasi – Decizia Penala 31/ 14.01.1999 Curtea de Apel Iasi.

Condamnat 1 an inchisoare pt. Art. 293 Cod Penal
- Art 293 – Falsul privind identitatea – Prezentarea sub o identitate falsa ori atribuirea unei
asemenea identitati altei persoane, pt. a induce sau a mentine in eroare un organ sau institutie de stat sau o alta unitate la care se refera art. 145, in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine ori pt. altul, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani;

Condamnat 8 luni inchisoare pt. Art. 291 Cod Penal
- Art 291 – Uzul de Fals – Folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani cand inscrisul este oficial si cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani cand inscrisul este
sub semnatura privata;

Condamnat 1 an si 8 luni inchisoare pt. Art. 215 alin. 2 si 3 Cod Penal
- Art 215 – Inselaciunea – (1) Inducerea in eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a
unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine
pentru sine sau pentru altul un folos material injust si daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 12 ani.
(2) – Inselaciunea savarsita prin folosire de nume sau calitati mincinoase se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani. Daca mijlocul fraudulos constituie prin el insusi o infractiune, se aplica regulile privind concursul de infractiuni.
(3) – Indicerea sau mentinerea in eroare a unei persoane cu prilejul executarii unui contract, savarsita in asa fel incat, fara aceasta eroare, cel inselat nu ar fi incheiat sau executat contractul in conditiile stipulate, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta in alineatele precedente, dupa distinctiile acolo aratate.

Condamnat 2 ani si 2 luni inchisoare pt. Art 282 Cod Penal, alin. 1 si 2;
- Art. 282 – Falsificarea de Monede sau alte valori – (1) Falsificarea de moneda metalica,
Moneda de hartie, titluri de credit public, cecuri, titluri de orice fel pt. efectuarea platilor, emise de institutia bancara ori de alte institutii de credit competente, sau falsificarea oricaror altor titluri ori valori asemanatoare, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.

Condamnat 1 an si 4 luni inchisoare pt. Art. 215 alin. 2 si 3 Cod Penal;

Condamnat 1 an si 4 luni inchisoare pt. Art. 215 alin. 2 si 3 Cod Penal;
- Cu aplicarea art. 41 alin 2 Cod Penal;
- Art 41 : Unitatea infractiunii continuate si a celei complexe : (1) – In cazul infractiunii continuate si al infractiunii complexe nu exista pluralitate de infractiuni.
- (2) – Infractiunea este continuata cand o persoana savarseste la diferite intervale de timp, dar in realizarea aceleiasi rezolutii, actiuni sau inactiuni care prezinta, fiecare in parte, continutul aceleiasi infractiuni.
- (3) – Infractiunea este complexa cand in continutul sau intra, ca element sau ca circumstanta agravanta, o actiune sau inactiune care constituiew prin ea insusi o fapta prevazuta de legea penala.

Sentinta penala 285/ 02.12 1997 – Tribunalul Judetean Iasi, Decizia Penala 86 / 24.03.1998 – Curtea de Apel Iasi.

Arestat la 27.01.1997 si eliberat conditionat la 17.04.1998 – rest 56 zile .

Pornita inceperea urmaririi penale de Parchetul Bacau, pt. savarsirea infractiunii prevazute de Art. 215 alin. 4 Cod Penal, cu aplicarea Art. 37 a Cod Penal.

Nu cred ca mai este nevoie sa va reamintesc ca escrocul “TEPIERU” – pe numele lui adevarat BARBIERU ION CRISTIAN… un recidivist ordinar… a inselat prin folosirea de CEC-uri si B.O.-uri fara acoperire in cont, zeci de societati comerciale.

Este cunoscut ca facand echipaj cu fosta dactilografa a PARCHETULUI de pe langa TRIBUNALUL IASI – concubina ALAZAROEI CATALINA (fosta Tarnauceanu)… precum si cu fosta sotie a reporterului IULIAN CAZACU (PRO-TV Iasi – TVR-Iasi) – numita ANCA MARIA CAZACU (fosta Ciudin).

Mai nou… escrocul BARBIERU ION CRISTIAN – un turnator al arestului IPJ Iasi, face valuri incercand sa-si recupereze un rahat de bordei pe care l-a avut pe aleea Sadoveanu 28 Iasi, confiscat de catre banca intrucat in trecut… idiotul a tras bancii respective o teapa dupa ce luase un credit, dar banca fiind mai isteata… si stiind ca de pe firma INTERMEDIAN SRL nu va putea recupera nimic… l-a executat asupra bordeiului… lasandu-l sa umble venetic… din gazda in gazda !

Idiotul de BARBIERU ION CRISTIAN – aruncat in strada dupa evacuare, se duce la politie cu tupeu si isi face si buletin acolo… exact in locatia de unde fusese aruncat in strada… bineinteles folosind fostele acte de proprietate, iarasi comitand astfel infractiunea de FALS in DECLARATII !

Actualmente este investigat de SIF Iasi pentru diferite infractiuni economice, inselaciune, fals privind identitatea, distrugere, tulburare de posesie… ssa !

Am mai aflat si faptul ca faptuitorii BARBIERU ION CRISTIAN si ALAZAROEI CATALINA au fost condamnati chiar in cursul anului 2008 pt. savarsirea acelorasi infractiuni de ‘Amenintare’ si ‘Lovire si alte violente’, pe numele lor existand hotarari definitive de condamnare si anume :

- Sentinta penala 1992/04 iulie 2007 – dosar penal 8888/245/2006 in care BARBIERU ION CRISTIAN este condamnat la 3 luni inchisoare, pedeapsa suspendata contionat cu termen de incercare de 2 ani si 3 luni, iar TARNAUCEANU CATALINA condamnata la plata Amenzii Penale de 3000 RON. – sentinta investita ca definitiva si irevocabila din data de 12.12.2008

- Sentinta penala 5923/19.12.2006 – dosar penal 11028/245/2006 in care BARBIERU ION CRISTIAN este condamnat la plata Amenzii Penale de 3000 RON – sentinta investita ca definitiva si irevocabila din data de 12.12.2008

Adancind investigatiile proprii asupra faptelor penale comise de acesti doi infractori, am mai aflat ca :

BARBIERU ION CRISTIAN este un recidivist avand 8 condamnari la activ, enumerand aici – ‘’Fals privind identitatea’’, ‘’ Abuz de Incredere’’, Fals si uz de fals’’, Inselaciune.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3568 (s) | 22 queries | Mysql time :0.235081 (s)