National

Doar in Romania: Parcul cu o singura alee care porneste de nicaieri si duce niciunde

Publicat: 10 feb. 2016
1

Un parc din Curtea de Arges are o singura alee care incepe din iarba si se termina tot in iarba. Lucrarea a fost receptionata vara trecuta, dar situatia nu a fost remediata. Curtea de Conturi a constatat ca peste 85.000 de lei au fost platiti ilegal, pe lucrari neefectuate.

Aleea pavata are doar cateva zeci de metri si traverseaza un spatiu verde, parand ca porneste de nicaieri si ca duce niciunde. De altfel, intregul proiect a fost prilej de scandal in cadrul Primariei si Consiliului Local, din cauza felului in care au fost cheltuiti aproape 1,4 milioane de lei, finantarea fiind facuta din Programul national de imbunatatire a calitatii mediului.

In ciuda numeroaselor deficiente (teren mai putin, calitate defectuoasa a lucrarilor), proiectul a fost receptionat anul trecut.

„E mortul nostru, trebuie sa-l ingropam. Dar cetatenii trebuie sa stie numele celor care au facut parte din comisia de receptie si care au spus ca lucrarile au fost facute bine”, a spus atunci unul dintre consilierii locali, notau jurnalistii de la Interes Argesean, care au descoperit ca lucrarile ar fi fost facute de firma unui angajat de la Ministerul Mediului.

Iata insa ca, in urma controlului efectuat in perioada septembrie – octombrie 2015, Curtea de Conturi a „dezgropat mortul” constatand ca „au fost efectuate plati nelegale in suma estimata de 85.470 lei reprezentand contravaloarea cantitatilor de lucrari facturate, acceptate la plata, dar neexecutate”.

Inspectorii Curtii au decis stabilirea si recuperarea prejudiciului estimat la 95.726 de lei, din care 85.470 lei reprezinta contravaloarea cantitatilor de lucrari facturate, acceptate la plata, decontate, dar neexecutate, la care se adauga 10.256 de lei majorari de intarziere, care cresc pe zi ce trece, pana la recuperarea integrala a debitului.

Si uite-asa raman localnicii si fara parc, si cu banii luati.

Adauga un comentariu