News Flash:

Dobos chemat la bara de functionarii din Casa Patrata

17 Martie 2006
884 Vizualizari | 0 Comentarii
•Sindicatul Salariatilor din Consiliul Judetean Iasi l-a chemat in fata instantei de judecata pe directorul DGFPJ Iasi, Anton Dobos, pentru ca a refuzat sa recunoasca sporurile salariale functionarilor din administratie •Prefectul Radu Prisacaru a considerat ca acordarea sporurilor este legala •In judetele Timis si Constanta functionarii publici au castigat in instanta in cauze similare

Sindicatul Salariatilor din Consiliul Judetean Iasi l-a chemat in fata instantei de judecata pe directorul Directiei Generale a Finantelor Publice a Judetului (DGFPJ), Anton Dobos, pentru ca a refuzat sa recunoasca sporuri salariale in valoare de 3,2 milioane lei (320 RON) pentru fiecare functionar al aparatului administrativ. Mai mult, alaturi de Dobos, in fata judecatorilor a fost chemat si presedintele Consiliului Judetean, Lucian Faliser. Insa seful finantelor judetene a decis ca in aceasta privinta poate sa treaca si peste vointa sefului sau, prefectul Radu Prisacaru, care a admis ca fiind legala acordarea acestor sporuri salariale. Mai precis, la sfarsitul anului trecut, plenul Consiliului Judetean a aprobat Contractul Colectiv de Munca, ce anterior a fost inregistrat si la Directia de Munca si Solidaritate Sociala. Conducerea Consiliului Judetean a trimis hotararea aprobata Prefecturii judetului Iasi, care a considerat ca actul este legal si isi poate produce efectele, adica functionarii pot beneficia de sporurile salariale pentru securitatea la locul de munca. "In opinia noastra, hotararea se inscrie ca act de gestiune curenta si nu este necesar sa se uzeze de prevederile articolului 26 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului numarul 179/14.12.2005 pentru modificarea si completarea Legii 340/2004 privind institutia prefectului", se arata in adresa semnata de prefectul Radu Prisacaru la sfarsitul anului anterior. Adresa a fost depusa si la dosarul aflat pe rol la Tribunalul Iasi. Nu de aceeasi parere ca a prefectului a fost insa si directorul DGFPJ Iasi, care, doua luni mai tarziu, a refuzat sa achite drepturile banesti salariatilor Consiliului Judetean. "Situatia de fapt prezentata in cererea nr. 713/25.01.2006 arata ca acordarea acestor drepturi nu se incadreaza in categoria celor prevazute la articolul 41 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2006, motiv pentru care consideram ca solicitarea nu este intemeiata", precizeaza directorul Anton Dobos, in raspunsul oferit Sindicatului Salariatilor din Consiliul Judetean Iasi.

Functionarii au invins la Timis si Constanta

Sindicatul salariatilor din Consiliul Judetean a angajat pe avocatul Marieta Volovat pentru a fi reprezentat in instanta impotriva presedintelui Lucian Flaiser si a directorului DGFPJ, Anton Dobos. "DGFPJ nu are competenta legala nici de a stabili valabilitatea sau nulitatea clauzelor din contractele si acordurile colective de munca si nici de a indisponibiliza sumele de bani aferente drepturilor aprobate prin contractele si acordurile de munca. Nulitatea clauzelor contractuale se constata de catre instanta de judecata", se arata in intampinarea depusa de avocatul Marieta Volovat. Trebuie insa precizat ca litigii similare, precum cel dintre sindicatul functionarilor din Consiliul Judetean si DGFPJ, au avut loc si in alte regiuni ale tarii. Astfel, in judetele Timis si Constanta, instanta a dat castig de cauza salariatilor consiliilor judetene. De asemenea, trebuie mentionat ca sindicatul a solicitat ca sporurile salariale sa fie acordate din veniturile proprii ale Consiliului Judetean, si nu din sumele alocate de la bugetul de stat.
(T.L.)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012647 (s)