Actualitate

Doctorul – deputat Tudor Ciuhodaru, prins cu falsuri de 300 milioane lei – VEZI TABEL

Publicat: 10 ian. 2011

@ Conducerea Spitalului de Urgente Sf. Ioan a stabilit, in urma unei anchete interne, ca doctorul – deputat Tudor Ciuhodaru a incasat necuvenit aproape 30.000 de lei noi @ Medicul este acuzat ca a semnat pontaje false in timp ce se afla la Parlament si este obligat sa restituie acesti bani @ Conducerea spitalului l-a inlaturat pe Ciuhodaru din functia de purtator de cuvant @ Tudor Ciuhodaru ameninta ca va da spitalul in judecata

Lovitura de teatru la Spitalul de Urgente Sf. Ioan Iasi. Doctorul – deputat Tudor Ciuhodaru, purtatorul de cuvant al unitatii medicale si unul dintre cele mai mediatizate personaje din lumea medicala ieseana, a fost pus la zid de conducerea spitalului, fiind acuzat ca a incasat necuvenit cateva zeci de mii de lei prin semnarea de pontaje false. In urma unei anchete interne, conducerea institutiei il acuza pe doctorul Tudor Ciuhodaru ca, timp de un an si jumatate, a semnat pontaje in acelasi timp, la Spitalul de Urgente si la Camera Deputatilor, iar in urma acestor abateri medicul a incasat de la spital aproximativ 30.000 de lei. Conducerea spitalului l-a dat afara din functia de purtator de cuvant, fiind obligat sa returneze institutiei si suma imputata. „Comitetul Director al Spitalului de Urgente Sf. Ioan a dispus, in urma sedintei comitetului director de astazi (ieri – n.r.), imputarea sumei de 29.343 de lei doctorului Tudor Ciuhodaru. Masura a fost luata intrucat acesta, in perioada mai 2009 – noiembrie 2010, figureaza prezent, in acelasi timp, atat la Iasi, la Spitalul de Urgente, cat si la Bucuresti, la Camera Deputatilor. Dupa ce au fost analizate pontajele de la spital si situatia prezentelor la Camera Deputatilor, s-a constatat ca, in perioada amintita, doctorul Ciuhodaru a fost prezent in acelasi timp, scriptic, la ambele locuri de munca, timp de 151 de zile. Pentru cele 151 de zile, renumeratia primita necuvenit de la bugetul statului este de 29.343 de lei”, a declarat dr. Vladimir Poroch, managerul Spitalului de Urgente Sf. Ioan.
Seful Spitalului de Urgente a mai precizat ca Ciuhodaru a incalcat HG nr. 524 din iulie 1991 si l-a acuzat pe medic ca a insistat pe un ton ridicat la angajatele de la Biroul Personal pentru a accepta pontajele false. „Conform HG nr. 524 din 26 iulie 1991, medicii parlamentari pot sa lucreze in unitatile sanitare pana la 50 la suta din timpul normal de lucru. Dr. Ciuhodaru a depasit norma de lucru prevazuta in HG nr. 524, insistand la angajatele Biroului Personal al spitalului, pe un ton ridicat, sa-i fie acceptate pontajele care contravin legii. Din pacate, aceste aspecte au fost aduse cu intarziere la cunostinta conducerii, abia la inceputul lunii decembrie 2010. Imediat, in regim de maxima urgenta, a fost declansata o ancheta interna”, a mai spus Poroch.
Pe langa imputarea celor aproape 30.000 lei, conducerea spitalului l-a inlaturat pe Tudor Ciuhodaru si din functia de purtator de cuvant pe motiv ca „aceste faptele pot aduce atingere imaginii spitalului”.

Ciuhodaru da spitalul in judecata

Aflat la Bucuresti, doctorul Ciuhodaru a ramas surprins de aceste decizii si ameninta ca va actiona in judecata spitalul. „Ma surprinde ca s-a luat o astfel de decizie la o zi dupa intrarea mea in Alianta de Centru – Dreapta. Asta ma face sa cred ca motivele luarii acestei decizii nu sunt medicale. Atunci cand am participat la alegerile parlamentare, oamenii care m-au ales au vrut ca eu sa continui activitatea la spital in paralel cu cea de deputat. Mai mult, am decis sa lucrez conform unei decizii a Camerei Deputatilor, iar la dosarul meu personal exista o anexa prin care mi s-a permis acest lucru. Avem de-a face cu o decizie cel putin ciudata, iar dupa ce voi primi hartia oficiala de la spital si voi afla cine a luat deciza, voi actiona în judecata spitalul”, a declarat doctorul Tudor Ciuhodaru.
Acesta sustine ca nu a adus prejudicii spitalului, ba din contra, l-a facut cunoscut prin numeroasele sale proiecte de lege adoptate. „Nu vad de ce deranjeaza faptul ca muncesc mai mult decât e cazul. Pacientii stiu ca am fost la spital in fiecare an de Craciun, de Anul Nou, de Paste. Am fost acolo zi si noapte. Atunci cand a fost accidentul de la Scanteia am stat trei zile la rand la spital pentru a gasi cele mai bune solutii de salvare a victimelor, dar asta nu s-a vazut. Probabil a deranjat faptul ca am avut numeroase proiecte legislative, poate a deranjat faptul ca am spus lucrurilor pe nume. Numai ca in Romania de astazi se iau si astfel de decizii ciudate. Voi ataca in instanta nu doar decizia de a mi se imputa banii, ci si pe aceea de inlaturare din functia de purtator de cuvant, intrucat eu consider ca am pus spitalul intr-o lumina favorabila cat timp am ocupat aceasta functie”, a punctat Ciuhodaru.

Salariu nejustificat de 12.000 de lei lunar

Auzind de replica lui Ciuhodaru, care a invocat luarea acestor decizii din ratiuni politice, managerul de la „Urgente”, Vladimir Poroch, a revenit cu un comunicat de presa in care l-a criticat dur pe colegul sau din spital. „Ma mahneste sa aud astfel de acuzatii din partea unei persoane cu o functie atat de importanta in stat, precum cea de deputat. Imi imaginam ca un ales in Parlamentul Romaniei trebuie sa dea dovada de bun simt si maxima responsabilitate. Gestul domnului deputat este cu atat mai regretabil cu cat anul trecut plangea in strada de mila salariatilor din domeniul medical, alaturi de membrii de sindicat. In acelasi timp, prin metode ilegale, dumnealui isi asigurase de la buget un venit lunar de peste 12.000 net”, a declarat Poroch intr-un comunicat de presa.loading...

Comentarii
 • Pai dr.TV…ar trebui sa dea toti banii si sa nu mai apara la tv.k de multe ori ne plictiseste cu toti betzivii si drogatii din iasi!!!mai bine sa isi faca treaba nu sa apara numai pe „sticla”si sa fabuleze….DA BANII CIUHODARULE….care te mai crezi si parlamentar!!!RUSHINE…

 • Mai intai pentru d-nii ziaristi si mai ales pentru asa zisul „redactor” nu putem vorbi de „renumeratia primita” ci de remuneratie eventual. Tolomacilor !!!
  Legat de Ciuho, e un smecheras de cartier care fura ca un borfas ajuns „sus” !!!

 • Ceea ce a facut el se numeste fals in inscrisuri sub semnatura privata si se pedepseste conform legii cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani. Daca e lege, sa fie la fel pentru toti.

 • Domnilor sau mai bine tovarasilor,
  Nu stiu de ce calificati un om dupa ce scriu niste ,,fituici”. Mai bine deschideti ochii mari cind votati. Vreti sa cred ca sunt mai buni Spinu, Dobre, Movila, Stanciu, etc. Ce au facut astia? Fiti mai prudenti si mai pretentiosi! Ochii mari si multa minte domnilor!

 • asta numai cimpoesu poate sa faca . Este o facatura din partea ei . Este in criza de amanti si hai sa se ia si ea de cineva ca la smurd a facut prosti cu diplome pt 100 de euro .

 • coincidenta cam mare…daca ar fi adevarat de ce au scos acest zis tabel tocmai acum?iar bucata aia de hartie numita tabel se poate falsifica oricand…oricum ceva nu e in ordine ca asa e in romanica …tre sa contribui cu ceva ca asa vrem altfel inventam lucruri care te coboara …mafia si prostia romaneasca ..este plina tara

 • ma da dracul asta de CIUHODARU a cam pus stapinire pe acel spital !!!! Si mai este si lingau saracul de el ! SA MANANCE SI GURA LUI CEVA DE FOMIST SI OM RAU ! LINGAULE

 • HOTUL! sa se sesizeze din oficiu organele statului si sa se duca la puscarie ca orice alt infractor CE daca e deputat ? Hotul !lumea moare de foame si el fuea din banii nostri ! HOTUL HOTUL HOTUL

 • Pristanda si-a schimbat meseria! Nu mai este politai, ci ziarist la BZI, fituica in care scrie despre,,RENUMERATIA” primita de dr. Ciuhodaru.

 • Alo!!! D-le Ministru al Sanatatii si Familiei, grabiti reforma in sanatate, fiindca romanul de rand o sa fie jupuit de viu de aceste lichele, prin taxe, impozite, spaga etc.

 • De multe ori ma intrebam cum dl. dr. Cihodaru poate fi in mai multe locuri in acelasi timp. Era si in Camera Deputatilor era si in studioul de televiziune, era si la Spitalul de Urgente Iasi. Oare cat ne costa pe noi, platitorii de taxe si impozite deplasarile acestui reprezentant al Iasului?
  Despre profesionalismul lui nu ma pot pronunta dar sincer apreciez cum se zbate pentru Noul Spital de Urgente din Iasi.
  Un pic de modestie si mai putine aparitii in media nu i-ar face rau.
  Cat despre pontaje fictive care nu reflecta prezenta efectiva cu siguranta ca dl.dr. Cihodaru va inapoia statului veniturile necuvenite.

 • Tudorele mama ai cea mai scumpa si de lux masina dintre Doctorii Ieseni care lucreza in spital 4x 4 si din munca cinstita nu se poate asa ceva dintr-un salar de Dc si mai vrei sa vii la Primarie Hotule

 • Ca sa-si i-a salariul intreg (21 zile x 7 ore=147 ore), nu trebuia sa fie prezent la program 07 – 14, ca nu lucreaza la ghiseu. Daca mai socotim zilele de sambata si duminica care sunt platite dublu,garzile de noapte (din cate stiu eu nu se lucreaza noptea la Parlament ca sa fie prezent in doua locuri – bine, unii paramentari nu lucreaz nici ziua), rezulta ca putea sa i-a salariul intreg de la spital nefiind nevoie sa fie prezent 21 zile la spital. De exemplu, daca ar fi lucrat intr-o luna 3 sambete si 2 duminici (5 zile x7 ore x 2= 70 ore ), pentru a lua salariul mai trebuia sa lucreze 11 zile platite normal ( de luni pana vineri). Si da, este posibil sa apara pontat in aceeasi zi, daca dupa prezenta la Parlament s-a intors in Iasi si a fost de garda. Nu cunosc detaliile, dar nu ar trebui sa aruncati cu noroi inainte de a sti toate detaliile.

 • ACEST POROCH..NEPOTUL LUI FLUTUR..VREA SA PREIA SUB ORICE PRET CONDUCEREA MEDICALA IESEANA..NU IL APAR PE CIUHODARU PT CA NU CUNOSC REALITATEA DAR SI POROCH ESTE UN PUIUTZ DE SARLATANN MAMA MAMAAAAAAAAAAAAA O SA VA CONVINGETI

 • ACEST POROCH..NEPOTUL LUI FLUTUR..VREA SA PREIA SUB ORICE PRET CONDUCEREA MEDICALA IESEANA..NU IL APAR PE CIUHODARU PT CA NU CUNOSC REALITATEA DAR SI POROCH ESTE UN PUIUTZ DE SARLATANN MAMA MAMAAAAAAAAAAAAA O SA VA CONVINGETI

 • ACEST POROCH..NEPOTUL LUI FLUTUR..VREA SA PREIA SUB ORICE PRET CONDUCEREA MEDICALA IESEANA..NU IL APAR PE CIUHODARU PT CA NU CUNOSC REALITATEA DAR SI POROCH ESTE UN PUIUTZ DE SARLATANN MAMA MAMAAAAAAAAAAAAA O SA VA CONVINGETI

 • ACEST POROCH..NEPOTUL LUI FLUTUR..VREA SA PREIA SUB ORICE PRET CONDUCEREA MEDICALA IESEANA..NU IL APAR PE CIUHODARU PT CA NU CUNOSC REALITATEA DAR SI POROCH ESTE UN PUIUTZ DE SARLATANN MAMA MAMAAAAAAAAAAAAA O SA VA CONVINGETI

 • ACEST POROCH..NEPOTUL LUI FLUTUR..VREA SA PREIA SUB ORICE PRET CONDUCEREA MEDICALA IESEANA..NU IL APAR PE CIUHODARU PT CA NU CUNOSC REALITATEA DAR SI POROCH ESTE UN PUIUTZ DE SARLATANN MAMA MAMAAAAAAAAAAAAA O SA VA CONVINGETI

 • pe dr.Ciuhodaru l-ati „prins”imediat ca s-a pontat ilegal,dar cand dl.Basescu taie motul finului sau,”alteta sa”(ce dobitoci!)carol-ferdinand- sau cum dracu il mai cheama- in sediul presidentiei,-presedintele nu se afla in timpul programului de lucru?

 • ACEST POROCH..NEPOTUL LUI FLUTUR..VREA SA PREIA SUB ORICE PRET CONDUCEREA MEDICALA IESEANA..NU IL APAR PE CIUHODARU PT CA NU CUNOSC REALITATEA DAR SI POROCH ESTE UN PUIUTZ DE SARLATANN MAMA MAMAAAAAAAAAAAAA O SA VA CONVINGETI

 • La vremea castigariin fotoliului de parlamentar,m-am intrebat nedumerit cum se va ,,descurca” acest SMEAGOL iesean,cu prezenta in parlament, pentru ca eram convins,stiind ce ,,afaceri” aranjeaza din poarta spitalului, ca nu va renunta la ,,cotizatiile” celor aflati la necaz. Cum s-a descurcat si politic si pecuniar am vazut.COLEGIUL (nu al medicilor) de alegatori se mandreste cu asa PERFORMER ??????????.

 • Este rezultatul amestecului politicului in profesii care nu au voie sa se”atinga „de politica .Medicul practicant,profesorul la catedra NU TREBUIE SA FACA POLITICA.Cei Ce spun ca fac si una si alta NU FAC NIMIC BUN.

 • sa-i fie rusine PSD-ului si lui CIOHODARU pt furturile de care au dat dovada(de tip comunista) sau mafiota ca asta le este stilul,bravoo d-l POROCH daca nu a-ti fi intervenit inca cit mai fura HOTUL CIUHODARU impreuna cu NICHITA si PSD-ul

 • Lasa ca or sa va plece toti doctorii din tara si o sa muriti toti de bolnavi si nebuni fara sa aiba macar cine sa se uite la voi, nenorocitilor. Chiar nu v-ati prins ca s-au pus pe capul lui talharii de la PDL, dupa ce s-a mutat la PC?

 • De acord cu articolul … dar pentru medicii care lucreaza in acelasi timp la spitalele de stat (vezi maternitati) si la Arcadia in acelasi timp 8-15 ce parere aveti ?? Consulta si opereaza pe 2 salarii in acelasi timp, nu ?
  Uni mai sunt si profesori, conferentiari sau asistenti la UMF ..si de aici in acelasi timp al treilea salar … despre aceasta nu scrieti

 • Este gluma cu luatul de Astarastoae! Tocmai rectorul i-a dat si bursa postdoctorala de 1000 Euro pe luna.Oare cand face proiectul? Am participat si eu dar se pare ca eram prea prost si a nimanui! Dar dr TV politrucul a reusit fara sa se duca pe acolo!

 • Evident, fanii acestui individ incearca sa implice oamenii adevarati, care muncesc si isi fac datoria cinstitin aceasta mizerie. Dumnezeu nu doarme, domnule care semnezi cu nume false. …Nici o grija.Va fi ai rau decit atit. Felul in care te porti dovedeste cine esti de fapt sau cie iti sunt sustinatorii. Repet, Dumnezeu exista si e drept.

 • Cum dracu se face ca va luati tocmai de singurul parlamentar de Iasi care macar a incercat sa faca ceva pentru Iasi? (nu spun ca a si reusit!)
  Spuneti-mi un singur parlamentar\deputat de Iasi care-si merita macar jumtate din leafa, il stiti?
  Rusine sclavilor puterii care denigrati un om deosebit.
  Pentru stiinta multora – i-am fost pacient si n-a asteptat niciodata spaga. Am fost tratat cu respect si profesionalism.
  RUSINE SLUGILOR CARE DENIGRATI UN OM!

 • Ms tem ca omul s/a denigrat el singur, simplu, furind , ca multiu altii, e drept. Asta nu il face mai scuzabil, insa… Se rasucesc in morminte Sf Pantelimon si Hippocrate cind aud de Ciuhodaru…

 • Ma tem ca omul s/a denigrat el singur, simplu, furind , ca multiu altii, e drept. Asta nu il face mai scuzabil, insa… Se rasucesc in morminte Sf Pantelimon si Hippocrate cind aud de Ciuhodaru…

 • Ai drptate dle Poroch, plingea de mila salariatilor si facea teatru doar ca sa aiba imagine si rating si sa dea de pamint cu cei pe care ii considera inamici. S a vazut acum fata adevarata a acestui…sa i spunem totusi om, ca medic e prea mult pentru un comportament de acest gen.Asteptam reactia DNA si va sugerez sa sesiyati organele competente , fiindca nu veti scapa de asta, si e bine ca o treaba inceputa, sa fie terminata. Asteptam si o reactie de la indrumatorul de doctorat al dlui Ciuhodaru, dr.Astarastoae, care ar trebui sa se sesizeze din oficiu daca mai are un pic de constiinta profesionala si juridica….

 • Are dreptate cetateanul e singurul parlamentare care a facut o asa de lata si de pe fata. Ceilalti au mai mult bun simt cind fura….Si mai multa pricepere.

 • Esti jalnic bai baiatule… Mai vrei purtator de cuvint? Nu ti e rusine de ce faci si vrei sa mai apari in fata cetateanului din taxele caruia esti platit? O sa tye mai voteze iesenii la Pastele cailor…

 • dar cu legaturile care le are cu clanuri renumite din iasi de ce nu vb ca ia bani pt a scoate alcoolemia 0?…dar banii care ii primeste de la guvern pt sofer si transport sidiurna care ii fenteaza?..da de banii furatzi pt upu?…insa el e superior cu upu lui..si fata celor de la upu neuro, si upu spiridon…mai ales lor are o ciuda..de ce?..eu am fost fugarit de la sf ioan „daca nu ai chef sa astepti nu ai decat sa pleci”…si am plecat la sf spiridon unde in ciuda aglomeratiei m-au vazut mi-au vb sfrumos…un domn chiar sia cerut scuze ca a trebuit sa asteptam …asta e vina ministerului ca da afara oameni si le taie salariile, ….nu totzi vb foarte calm…dar la aglomeratia aia mi se pare normal sa te incarci…unu injura , unu e nerabdator chiar daca nu e o urgenta..eu unu m-ar apuca draci

 • Imi place ca la articolul asta cu un hot care fura banii statului is atitea comentarii-justificate unele, e drept- dar la rticolul despre moartea profesorului raul Volcinschi, tipul care a avut curaj sa se gindeasca sa l asasnieze pe Ceuasescu, nu a spus nimeni nimic. Suntem asa atasati de hotiile astea facute de limbrici gen Ciuhoidaru, dar nu ne amintim de femeile si barbatii adevarti si curajosi din tara asta, care sunt destui. Dumnezeu sa te ierte , profesore Volcinschi.

Adauga un comentariu