Eveniment-Social

Document exploziv. Marius Bodea a fost prins cu o minciuna grosolana. Siguranta pasagerilor de pe Aeroportul Iasi a fost ani la rand in pericol

Publicat: 16 mai 2019
1

@ Una din cele mai mari institutii publice din judetul Iasi a fost vreme indelungata in mijlocul unui adevarat dezastru @ Mai grav este ca fosta conducere a acestei institutii a tinut ascunsa toata situatia @ Lucrurile au iesit abia recent la iveala @ R.A. Aeroportul International Iasi s-a confruntat cu o grava problema in timpul vechiului mandat, toate acestea fiind insa tinute sub pres de Marius Bodea, fostul director al aerogarii

Caz de-a dreptul socant intr-una din cele mai mari institutii ale Iasului. Toate aceste aspecte au fost semnalate de-a lungul timpului, insa fosta conducere a R.A. Aeroportul International Iasi nu a vrut sa le faca publice. Deputatul Marius Bodea, fostul director al aerogarii iesene in perioada 2012-2016 s-a aratat chiar deranjat de situatia aparuta la vremea respectiva, mai ales ca problemele erau din ce in ce mai evidente. In timpul fostului mandat, sistemul de balizaj de la Aeroportul Iasi a tot cedat, in vreme ce Bodea refuza sa ia masuri.

Cotidianul BUNA ZIUA IASI a semnalat de mai multe ori cum sistemul de balizaj a intampinat probleme si cum Bodea tinea totul sub pres pentru a nu se face de ras. Cazurile au fost nenumarate de-a lungul timpului, insa Bodea a refuzat cu incapatanare sa admita public aceste probleme. Ba chiar s-a aratat revoltat de faptul ca lucrurile semnalate in privinta cedarii sistemului erau tot mai dese.

Recent insa, in arhivele aerogarii a fost descoperita tocmai o adresa semnata de Bodea, prin care acesta recunostea ca balizajul avea probleme tot mai mari.

Vezi si: Probleme la Aeroportul Iasi! Instalatia de balizaj cedeaza din nou

Un incident petrecut la inceputul lunii august 2012 cu un zbor de seara Tarom a demonstrat ca sistemul de balizaj la vechea pista avea mari probleme. "Comitetul Local pentru Siguranta Pistei s-a intrunit ca urmare a incidentului de aviatie civila ce s-a petrecut in data de 1.08.2012. Incidentul a fost semnalat prin fax la A.A.C.R. si I.Av. C de catre dispecerul de sol. In urma intrunirii Comitetului au fost luate urmatoarele masuri: s-a stabilit ca verificarea balizajului sa fie efectuata zilnic dupa apusul soarelui de catre CTA de la TWR Iasi sau/si de catre dispecerul de sol odata cu controlul pistei. Cand sunt intrunite conditiile de aprindere a balizajului (conditiile de vizibilitate scazuta), electricianul de serviciu de la Aeroportul Iasi va fi prezent la Uzina Electrica pana va ateriza aeronava si abia dupa aceea va merge pe platforma pentru indeplinirea celorlalte sarcini. A fost comunicat incidentul la A.A.C.R. si I.Av. C, a fost inaintata o adresa catre S.C. Ciato Galvanotehnic SRL pentru depistarea cauzelor disfunctionalitatilor la sistemul de balizaj si pentru propunerea unor masuri de remediere, s-a facut comanda pentru lucrari de revizie a instalatiei de balizaj", se mai arata in adresa semnata de Bodea.

Ulterior acestei date, problemele la sistemul de balizaj de la vechea pista s-au inmultit. In octombrie 2012, la cateva luni de la acel incident, Bodea a solicitat Consiliului Judetean Iasi alocarea unor sume pentru refacerea instalatiei de balizaj. Tot in acel an, firma Transproiect SA a efectuat un audit la aerogara, care a aratat starea proasta a instalatiei de balizaj. Conform auditului, era nevoie de 3,7 milioane lei pentru refacerea instalatiei afectate de trecerea timpului si ca aceasta sa poata functiona pana se construia noua pista.

Vezi si: Nesimtire fara margini la Aeroportul Iasi! Directorul Bodea minte pasagerii

Probleme tot mai mari

In 2013, defectiunile la sistemul de balizaj s-au inmultit. Pasagerii curselor aeriene au semnalat chiar ei aceste probleme, lucru negat din nou de Bodea la vremea respectiva. Pana la constructia pistei noi, sistemul de balizaj de la vechea pista pica tot mai des. Toate acestea nu au fost insa facute publice de Bodea la timpul respectiv. Si asta nu a fost tot. In timpul mandatului acestuia la aeroportul din Iasi, problemele au fost nenumarate. Aflat in campanie electorala pentru primarie, Bodea s-a laudat ulterior cu un sistem revolutionar de ghidare a aeronavelor pe timp nefavorabil pentru noua pista, obiectiv care a dat zeci de rateuri. La vremea respectiva, fostul director Marius Bodea, actual deputat PNL, s-a laudat ca echipamentele de balizaj si cele de iluminat sunt de categorie superioara si ca avioanele vor putea ateriza si decola fara nicio problema. Desi s-au cheltuit aproape trei milioane de lei pe achizitia si montarea acestui sistem, acesta avea numeroase hibe in continuare. Toate aceste aspecte au fost semnalate intr-o plangere care a ajuns pe masa procurorilor si care au demonstrat cum in mandatul lui Bodea s-au cheltuit aiurea sume uriase pe tot felul de mofturi ale liberalului.

Comentarii
  • nu mai stie bulgariu ce sa dea in presa ca sa nu il mai injure bodea ca realizari nu are,macar niste documente banale sa trimita si el poate poate vor deveni senzationale in BZI ziarul local PSD.lasa blondele si treci la treaba bulgariule ca ai pierdut 10 curse externe intr-un an jumate.

    • asa , si de capul tau ce e ? .. muncesti pe undeva ? .. platesti taxe impozite ? .. sau iei bani moca de la statul roman ? .. sau stai moca in ANL-ul statului roman ? .. sau faci parte din grupul mafiot #rezist-usr, care i-au lovit pe batranii de la mitingul PSD ? ..

  • Tot PNL-ul trebuie bagat la puscarie!!! PSD-ul sa traiasca, fiindca da malai de papica la tot norodul iar marilor deontologi de la bzi le da cascaval la greu, asa ca: PNL1-mars la puscarie!!!!!

  • Lungule ai ajuns in Consiliul de administratie cu tovarasu Rebegea si ati inceput sa scoti documente de pe vremea voastra la Aeroport?Scoatele si pe alea in care mergeai cu masina aeroportului in Germania sa cumparati masini pt voi.Eram mai ieftin asa,nu?????Aeroportul capusat de mafia psd nici o realizare in 2 ani de mandat curse pierdute bani pierduti.noroc cu bzi ca minte pt voi.

  • Acest nimic nu a lucrat o zi în privat. Totul timpul după ce i-a Carat geanta lu Fenechiu, penal, fost ministru a transporturilor, a umplut Moldova de drumuri, acuma nemernicii vin cu povesti de alegeri europarlamentare și de Moldova vrea Autostrada. Suntem o nație de prosti care pune botu la vrăjeală borfasilor. Pai Adormitei a fost Ministru Învățământului, câte scoli cu veceu în curte a lăsat, nesimtitii

  • Ce nu inteleg tot timpul se vorbeste de golanii la fiecare director dar in pucarie nimeni prejudicii ciu ciu la economicul de la aeroport sunt vreo 4 cutre care stau acolo cu salarii babane non stop pe alea cand dracul le arestati ca doar directorii aia nu au facut singurii asta sau macar in somaj ,,,,,,dar nu le dam bani multi scaune bune mobiler sa nu le tremure suncile si obrazul si le lasam sa rada de banul public nu nu nu la munca confiscatile averile daca au ceva pe numele lor ,ca o sa aveti surprize……iar cu noul componet al CA o sa vedeti piulite de 1000 de euro si suruburi de 9000 de euro se stie cum ……NESIMTIRE HOTIE GOLANIE …

  • Băăă ,psd, aveti de 3 ani aeroportul pe mana voastră ,faceţi şi voi ceva ,numai de gargara şi circ sunteţi buni,chiar nu puteţi ieşi un pic din directivele partidului,multe promisiuni şi 0 realizari. Apropo,schimbaţi-vă trompetele astea de la,, bzi,, put la fel ca voi .

  • bodea . nichitus . madam de la control financiar preventiv , celelalte madamele de la financiar trebuie sa imparta urgent celula cu bodea, ARUNCA ACUM ACESTE MADAME CU NOROI IN BODEA DAR CAND IL SERVEAU MANA DREAPTA LA FURAT BANUTUL PUBLIC SI IMPARTEAU BENEFICII CU EL ERA BINE. TOATE ACESTE MADAME CU BODEA LA PUSCARIE URGENT !!

  • Cand dati publicitatii miliardele furate de bodea de la Aeroport? TARA ASTA NU MAI ARE LEGI? C at mai stau in libertate hotii banului public?

Adauga un comentariu