Titlurile zilei

Document fierbinte! Lista completă cu noii directori ai celor mai importante școli, licee și colegii din județul Iași – GALERIE FOTO

Publicat: 29 nov. 2021
Imagini cu sedii ale unităților de învățământ preuniversitar din județul Iași și cu noii directori
Până la data de 6 decembrie 2021, Inspectoratul Școlar Județean Iași derulează probele de interviu pentru posturile de directori în unitățile de învățământ preuniversitar

Cu doar câteva zile rămase până la finalizarea probei de interviu, Inspectoratul Școlar Județean Iași a publicat rezultatele inițiale la concursul pentru ocuparea poziției de director în majoritatea unităților de învățământ preuniversitar! Deja, cele mai importante școli, licee și colegii ieșene și-au stabilit noii manageri, pentru următorii patru ani. Pe 17 decembrie 2021 vor fi validate rezultatele finale, iar între 20 și 22 decembrie va avea loc emiterea deciziilor de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022). La Iași sunt vizate aproximativ 400 de posturi în condițiile în care sunt peste 200 de unități educaționale cu personalitate juridică

Zile fierbinți pentru întreg sistemul de învățământ preuniversitar din județul Iași! Chiar dacă mai sunt câteva zile până la finalizarea probei de interviu, Inspectoratul Școlar Județean Iași (ISJ) a publicat rezultatele inițiale la concursul pentru ocuparea poziției de director, în cele mai multe dintre instituțiile educaționale. Deja, cele mai importante școli, licee și colegii ieșene și-au stabilit noii manageri, pentru următorii patru ani. Pe 17 decembrie 2021 vor fi validate rezultatele finale, iar între 20 și 22 decembrie va avea loc emiterea deciziilor de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022). La Iași sunt vizate aproximativ 400 de posturi în condițiile în care sunt peste 200 de unități educaționale cu personalitate juridică.

Lista completă cu noii directori ai celor mai importante școli, licee și colegii din județul Iași

Astfel, înainte de contestații, lista completă cu noii directori ai celor mai importante școli, licee și colegii din județul Iași arată astfel: Colegiul Național – Elena Calistru, Colegiul Național „Emil Racoviță” – Mihaela Gotcu, Colegiul Național „Costache Negruzzi” – post vacant (nu s-a înscris niciun candidat), Colegiul Național „Mihai Eminescu” – Gabriela Săndulescu, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Mosil” – Adina Romanescu, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” – Anca Dimitriu, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” – Gheorghiță Nistor, Liceul cu Program Sportiv Iași – Viciu Tănase. Pe de altă parte, la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” nu s-a înscris niciun candidat, la Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” – Irina Florian, Școala Gimnazială „Ion Simionescu” – Sabina Manea. Mai departe, Radu Ardeleanu este noul director al Colegiului Național „Mihail Sadoveanu” din Pașcani, iar Ramona Darie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din orașul Hârlău.

De asemenea, proba de interviu urmează a avea loc la Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos. Pot apărea însă schimbări, având în vedere că sunt unități unde unii candidați au contestat rezultatele. Pe lângă numele noilor directori, o parte dintre participanții la acest concurs (proba scrisă) nu au reușit să obțină note peste 7, iar alții nici măcar note de peste 5. La această etapă, din comisie fac parte două cadre didactice (desemnate prin vot secret de Consiliul Profesoral al unității unde candidează acesta), un reprezentant al administrației locale și un specialist pe zona Resurselor Umane) și unul al Inspectoratului Școlar Județean Iași. Interviul a constat în abordări, tematică și întrebări care țin de management educațional, legislație, administrarea resurselor umane sau managerierea unor probleme specifice educaționale.

Cum a avut loc evaluarea probei scrise la concursul pentru posturile de director și director adjunct

De precizat că, pentru rezolvarea testului standardizat – scris a predat testul și foaia de concurs responsabilului de sală, a semnat borderoul de predare-primire a testelor și a rămas în sală pentru a participa la etapa de evaluare. Comisiile au evaluat obligatoriu testul standardizat în prezența candidatului și a doi martori aleși dintre candidații din sală și a consemnat punctajul în borderoul de notare existent pe foaia de concurs fără a face însemnări sau notări pe acesta, respectiv pe lucrare. În procesul de evaluare s-a acordat sau punctaj maxim pe item, sau zero puncte, fiind interzis a se acorda punctaje intermediare. S-au acordat zero puncte pentru un item în următoarele situații: răspunsul furnizat de candidat nu este identic cu răspunsul corect; candidatul nu a marcat niciun răspuns corect; candidatul a marcat mai mult de un răspuns ca fiind corect. Se însumează toate punctajele acordate de un evaluator fiecărui tem și rezultă punctajul total al testului. Punctajul total al textului s-a împărțit la 10 și a rezultat nota pe test.

Care au fost principalele condiții de participare la concursul de directori

Pentru a participa la concursul pentru ocuparea funcției de director sau de director adjunct, cadrele didactice trebuiau să îndeplinească, cumulativ, condiții precum: a) – sunt absolvenți ai învățământului superior cu diplomă de licență sau atestat de echivalare, b) sunt titulari în învățământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată, au o vechime în învățământul preuniversitar de minimum 5 ani, d) – au calificativul „Foarte bine” acordat în ultimii 2 ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere din unități, nu au fost sancționate disciplinar în ultimii 2 ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră. De asemenea, nu au fost lipsite de dreptul de a ocupa o funcție de conducere în învățământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală și nici nu au fost sancționate disciplinar, h) – nu au avut statutul de „lucrător al Securității” sau „colaborator al Securității”.

Comentarii
 • Reprezentantul administratiei locale nu avea ce cauta in comisie. El a inclinat balanta pentru membrii partidului PNL, dar nimeni nu spune nimic.

 • Un concurs defectuos din start: mandatele directorilor in functie au fost prelungite artificial, descurajandu-i pe toti cei care ar fi vrut sa candideze, caci plecau din start de pe pozitii de inferioritate. Corect ar fi fost ca persoane ce nu dorect sa candideze sa fi fost numite interimari imediat ce anul scolar s-a terminat, in iunie, a.i. toti cei ce vor sa candideze sa intre in concurs de pe pozitii egale(adica nici unul sa nu fie deja in functie). Imaginati-va ca directorul (in functie!) conduce sedinta de consiliu profesoral prin care sunt „alesi” profesorii care vor face parte din „comisia” care pune „note” la interviu. Parerea mea: cineva mai indraznet ar putea obtine in justitie invalidarea concursului exact din acest motiv.

 • Penalul cu cazier Spita de la Tibana a ocupat post de director? Nu de alta
  , dar locul lui e in arest dupa ce jaf a facut cat a fost primar. Si el si actalul care desi a vazut ce infractiuni sunt in acte a ascuns cu bunastiinta. La puscarie penalilor.

 • La Negruzzi, conspirația a impus să nu candideze nimeni, pentru a se lăsa postul vacant pentru o numire sinecuristă pentru o anumită cucoană blondă cu lănțișoare în gât care nu se mai satură (astâmpără).

 • O mascarada de concurs, cu oamenii partidului galben castigatori din start!
  Asta e nivelul educatiei, asta e viitorul tarii, atat se doreste.
  Păcat ca oamenii cu adevarat valorosi sunt eliminati, fara drept de apel!

 • Si unde e documentul ala si lista completa cu noii directori?….Sunteti ca in bancul ala …la un vernisaj de pictura, un vizitator se uita in fata unui tablou alb si-l intreaba pe pictor:
  – Ce reprezinta acest tablou?Pictorul ii raspunde: vaca la pascut!
  – Pai si unde-i iarba?
  – A mancat-o vaca!
  – Pai si vaca unde e?
  – A plecat in alta parte sa pască.

Adauga un comentariu