Din lumea filmului

Documentarul ororilor naziste, filmat in 1945, facut public

Publicat: 09 ian. 2014
Un documentar despre lagarele de concentrare naziste, turnat in 1945 de regizorul Alfred Hitchcock, va fi prezentat dupa ce a fost restaurat de Imperial War Museum din Londra, transmite The Independent.
Imaginile surprinse de cameramani ai armatei britanice in timp ce trupele aliate ii eliberau pe evrei din lagarele de concentrare l-au ingrozit pe regizor. „Maestru al suspansului”, el a fost atat de socat de continutul dur al inregistrarilor incat nu s-a mai apropiat de studiourile Pinewood, unde se lucra la proiect, timp de o saptamana.
„Cand au descoperit lagarele (de concentrare), americanii si britanicii s-au grabit sa difuzeze o inregistrare care sa arate lagarele si sa-i determine pe germani sa-si accepte responsabilitatea pentru atrocitatile de acolo”, a spus, pentru The Independent, Toby Haggith, de la Departamentul de cercetare al Imperial War Museum.
Potrivit The Independent, filmul va fi proiectat la sfarsitul lui 2014, intr-o versiune conforma cu dorinta lui Hitchcock, potrivit gandul.info.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit