Local

Documente false, descoperite la controlul de frontiera

Publicat: 13 mai 2019

Politistii de frontiera galateni au descoperit la controlul de frontiera, doua carti de identitate, un talon I.T.P. si un certificat de competenta profesionala, ce s-au dovedit a fi false.

* La sfarsitul saptamanii trecute, in Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iasi, s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, cetateanul R. Moldova, S.I., in varsta de 40 de ani, conducand un autoturism marca Audi, inmatriculat in Bulgaria, cetateanul roman P.C., in varsta de 31 de ani, conducand un autoturism marca Mitsubishi, inmatriculat in Germania si cetateanul roman A.I., in varsta de 56 de ani, conducand un autoturism marca Mercedes, inmatriculat in Bulgaria. 
La controlul de frontiera, colegii nostri au descoperit ascunsa in autoturismul cetateanului R. Moldova, S.I., o carte de identitate cu insemnele autoritatilor romane, pe care era imprimata fotografia altei persoane. 
De asemenea, colegii nostri au descoperit in portofelul lui P.C. o carte de identitate cu insemnele autoritatilor bulgare pe care era imprimata fotografia altei persoane.
Cu ocazia verificarilor specifice efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca documentele in cauza nu indeplinesc conditiile de forma si fond ale unora autentice, fiind false.
Cu privire la cele constatate, S.I. a declarat ca documentul de identitate in cauza apartine unui prieten, care probabil l-a pierdut in autoturismul sau, iar P.C. a declarat ca a fost rugat de un conational sa-i duca unei persoane din Germania respectiva carte de identitate. 
In cazul cetateanului roman A.I., politistii de frontiera au constatat ca acesta a prezentat la controlul de frontiera, pentru autoturismul pe care il conducea, un talon care atesta efectuarea inspectiei tehnice periodice, dar nu indeplinea conditiile de forma si fond ale unui document autentic. 
Barbatul a declarat ca in schimbul sumei de 130 de euro, o persoana, ale carei date de identitate nu le cunoaste, s-a ocupat de obtinerea talonului care atesta efectuarea inspectiei tehnice periodice pentru autoturismul in cauza.
* In Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier – I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, cetateanul ucrainean A.I., in varsta de 36 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Renault si o remorca marca Robuste Kaiser, ambele inmatriculate in Bulgaria.
La controlul de frontiera, barbatul a prezentat pe langa documentele de identitate si un certificat de competenta profesionala pentru transport international de marfuri. 
Avand suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de competenta profesionala, colegii nostri au efectuat verificari suplimentare si au constatat ca acesta nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, fiind fals.
Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, in primele doua cazuri, a infractiunilor de uz de fals si complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, in cel de-al treilea caz iar in ultimul se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse masurile legale care se impun.

Adauga un comentariu