Sport

Doi ani de la cumplitul accident al lui Schumacher

Publicat: 29 dec. 2015
1

Marti, 29 decembrie, s-au împlinit exact doi ani de la gravul accident de schi suferit de fostul pilot german Michael Schumacher, care i-a schimbat total viata multiplului campion mondial de Formula 1.
Schumacher, în vârsta de 46 ani, s-a lovit cu capul de o stânca, dupa ce s-a aventurat într-o zona din afara pistei, în statiunea Meribel din Alpii francezi. În urma loviturii, extrem de puternice, casca de protectie pe care o purta s-a rupt în doua. Ancheta deschisa de politia franceza pentru stabilirea cauzelor accidentului a fost ulterior clasata.

Imediat dupa accident, fostul campion a fost transportat la un spital din Grenoble (Franta), fiind plasat în coma indusa si supus la trei interventii chirurgicale. El a ramas în coma timp de mai multe luni, fiind mutat ulterior într-o clinica din Lausanne, în iunie 2014, iar apoi la locuinta sa din Elvetia, câteva luni mai târziu, unde îsi continua recuperarea si în prezent.

Unul dintre medicii care s-a ocupat de cazul sau, profesorul Jean-Francois Payen, declara în octombrie 2014 ca Schumacher va avea nevoie de mult timp pentru a se reface. „Ca si în cazul altor pacienti, exista o scara de timp, care poate merge de la 1 an la 3 ani. Va fi, deci, nevoie de rabdare”, a afirmat Payen.

Informatiile despre starea sanatatii sale au fost foarte putine în toata aceasta perioada, însa în presa internationala au circulat numeroase zvonuri, ultimul dintre acestea fiind lansat de publicatia germana Bunte. ”Michael este foarte slabit, însa poate merge, cu ajutorul medicului sau. A reusit sa faca câtiva pasi si-si poate ridica bratul”, a precizat Bunte, citând o sursa anonima.

Informatia fost contrazisa ulterior de purtatoarea de cuvânt a fostului pilot, care a precizat ca „afirmatiile revistei nu corespund faptelor. Aceste speculatii sunt iresponsabile: având în vedere gravitatea ranilor lui Michael Schumacher, protejarea vietii sale private este foarte importanta”.

Un lucru este sigur: convalescenta fostului campion de Formula 1 este foarte costisitoare, apropiatii sai cheltuind aproximativ 500.000 de euro pe luna pentru tratament sau, de care se ocupa o echipa compusa din 15 persoane, la domiciliul familiei Schumacher din Gland.

Adauga un comentariu