Sport

Doi arbitri de tenis au fost suspendati pe viata pentru implicare în mafia pariurilor

Publicat: 18 sept. 2016

Federatia Internationala de Tenis (ITF) a dictat joi sanctiuni drastice pentru oficialii care ar trebui sa vegheze la respectarea regulilor în sportul alb. Doi arbitri din Uzbekistan, Serzod Hasanov si Arkhip Molotyagin, au fost suspendati pe viata dupa ce au comis infractiuni legate de pariuri.

ITF a oferit publicitatii un comunicat în care se arata ca Serzod Hasanov si Arkhip Molotyagin transmiteau catre un parior scorurile meciurilor pe care le conduceau, prin intermediul unui telefon mobil. Cei doi au încalcat regulamentul în anul 2015, la turnee din categoria Futures, cea mai slaba din tenisul profesionist.

Unitatea care se ocupa cu depistarea blaturilor în tenis (TIU) a stabilit ca oficialii din Uzbekistan întârziau trecerea scorurilor pe tabela în mod deliberat, pentru ca persoana cu care erau în legatura sa poata plasa pariurile. Acest lucru era posibil tinând cont ca sistemul de live score al caselor de pariuri este conectat la tabletele arbitrilor de tenis. Hasanov si Molotyagin aveau o alta metoda „ingenioasa”: ei afisau rezultate de egalitate imaginare, pentru ca omul de legatura sa obtina profit din plasarea sumelor pe selectia „egalitate în game-ul urmator”.

Circuitul Futures este cel mai scazut ca valoarea din tenis, dar si cel mai afectat de cazurile de coruptie. Tot mai multi arbitri si jucatori cad în plasa mafiei pariurilor, având în vedere ca premiile cu care sunt recompensati în respectivele turnee sunt infime, iar securitatea asigurata de organizatori lasa de dorit.loading...

Adauga un comentariu