Actualitate

Doi asistenți din Botoșani au intrat în greva foamei. Aceștia acuză că sunt ținuți cu forța în spital, deși sunt bolnavi asimptomatici

Publicat: 27 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doi asistenți din Botoșani au intrat în greva foamei. Aceștia acuză că sunt ținuți cu forța în spital deși sunt bolnavi asimptomatici

Doi asistenți medicali de la Botoșani au intrat în greva foamei după ce au fost diagnosticați cu coronavirus și obligați să se interneze, deși erau asimptomatici si se puteau trata acasă.

“După câteva zile în care am încercat să demonstrez că nu am nimic şi că pot sta acasă, am aflat din grupul nostru de colegi că o parte dintre noi nu au sunat la 112, sunt bine merci acasă şi nu vine nimeni după ei şi am început să îmi pun anumite semne de întrebare despre legalitatea acelui ordin. Ne-am dat seama că am fost cei mai proşti din lume”, a spus asistentul Doina Grigore.

Cei doi au intrat în greva foamei, pentru a protesta. Cer retestarea și spun că vor chiar să revină la muncă, la Spitalul Județean, dacă rezultatele ies negative. Odată depășită perioada critică, însă, soțul – asistent-șef – vrea să demisioneze.

„E o meserie pe care ne-am asumat-o cu mult timp în urmă dar nu aş mai vrea această funcţie de conducere pentru că m-am simţit umilit prin această minciună care m-a adus la spital când nu era neapărat nevoie. Am intrat în greva foamei şi am început să ne plângem în stânga şi în dreapta“, precizează Florel Grigore, asistent-șef.

Adauga un comentariu