National

Doi barbati au fost arestati in urma unor perchezitii de amploare in Galati. S-au gasit 156 de plante de cannabis intr-un solar

Publicat: 02 sept. 2016
1
Doi barbati din judetul Galati au fost arestati in urma unor perchezitii efectuate de catre DIICOT, anchetatorii descoperind intr-un solar care le apartinea suspectilor 156 de plante de cannabis. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Galati, impreuna cu politisti ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati au facut joi perchezitii acasa la cei doi suspecti din municipiul Tecuci, se arata intr-un comunicat publicat de catre DIICOT vineri. In timpul verificarilor, a fost descoperita si „desfiintata” o cultura de cannabis amplasata intr-un solar ridicat pe o parcela de pamant inchiriata si imprejmuita de catre cei doi barbati.
„In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, incepand cu luna iunie 2016, inculpatii H.M.C si I.D.G au luat hotararea infractionala de a infiinta o cultura indoor de cannabis, sens in care au procurat, din Italia, aproximativ 400 de seminte de cannabis si ingrasaminte pe care le-au transportat pe raza municipiului Tecuci”, potrivit comunicatului DIICOT. Cei doi suspecti au obtinut 156 de plante de cannabis pe care le-au plantat apoi in solar, „la momentul derularii actiunii acestea fiind ajunse la maturitate”.
„Cu ocazia efectuarii perchezitiilor, intr-unul dintre imobile a fost gasita si ridicata o pusca, cu luneta, introdusa, in mod ilegal in Romania de catre inculpatul H.M.C si detinuta in contra dispozitiilor legale de acesta”, se mai arata in comunicatul procurorilor. Cei doi barbati au fost retinuti initial, apoi magistratii Tribunalului Galati au aprobat arestarea lor preventiva pentru 30 de zile, pentru „incalcarea Legii 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri”, potrivit unui comunicat al Politiei Romane.
Adauga un comentariu